Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boxerská klání míří do finále

Londýn - Bohaté menu naservírovali fanouškům boxeři. Na programu dnes bylo 10 semifinálových klání. Velkým zklamáním jsou boxerské soutěže v Londýně pro Spojené státy. Vůbec poprvé v historii odjedou američtí boxeři bez medaile. Čest americké boxerské výpravy zachránila při premiéře ženského boxu na olympiádě v kategorii do 75 kg Claressa Shieldsová.

Čínský boxer Š'-ming Cou
zdroj: EPA

Ve finálě muší váhy si to rozdá obhájce zlata z Pekingu Číňan Cou Š´ming s Thajcem Pongprjúnem. Obhájce olympijského zlata Š´ming ale neměl postup do finále snadný. V časovém limitu utkání s Irem Barnesem rozhodnout nedokázal. O jeho vítězství rozhodli až rozhodčí.

Vůbec poprvé v olympijské historii můžou ve finále boxovat dva bratři - Brazilci Florentinové. Mladší Esquiva už je ve finále váhové kategorie do 75 kg, jeho starší bratr Yamaguchi nastoupí do ringu ve 23 hodin ve váhové kategorii do 81 kg. Mladší syn z boxerské rodiny nastoupil v semifinále proti domácímu Anthony Ogogovi. První kolo skončilo nerozhodně. Na konci toho druhého ale inkasoval domácí boxer několik tvrdých ran a Brazilec se dostal do tříbodového vedení. Brazilec těžil z dobrého pohybu a svého soupeře už k ničemu nepustil, nakonec zvítězil 16:9 na body.

Těžká váha nabídla ukrajinsko - bulharský zápas mezi Oleksandrem Usykem a Tervelem Pulevem. Usyk měl navrch od úvodních výměn a po prvním kole svému soupeři zasadil i dva zničující háky, které spojil s tvrdými ranami a suverénně postoupil do finále po vítězství 21:5.

V kategorii do 69 kilogramů se s turnajem překvapivě brzy musel rozloučit další z Ukrajinců Šelesťuk. Vládnoucí světová jednička narazila na agilního Brita Freda Evanse, kterému se - i za notného přispění domácího publika - podařilo favorita udolat 11:10 a postoupit v turnaji do finále. V něm se utká s kazašským boxerem Serikem Sapijevem, jenž přešel přes Rusa Zamkovoje.

Všichni poražení z semifinálových klání berou bronzovou medaili. Finále se uskuteční v průběhu obou víkendových dnů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články