Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nash: Nejsme na okresním přeboru

Londýn - Hodinu cesty od epicentra olympijských her se v rekreační oblasti připravují bikeři na olympijský závod. "Pro nás je ideální být v prostředí, které je poblíž trati, a jsem za to ráda," řekla Kateřina Nash před startem, do něhož půjde jako jedna z favoritek. Souhlasil s ní i další medailový kandidát Jaroslav Kulhavý a jeho kolegové Jan Škarnitzl a Ondřej Cink.

Kateřina Nash
zdroj: ČT24

Ubytování mimo olympijskou vesnici zvolili záměrně, protože z toho náhradního jezdí na trať v Hadleigh Farm rovnou na kole, čímž se akorát rozjedou. Stejně jako česká ekipa bydlí i většina jezdců, včetně třeba olympijské vítězky z Pekingu Němky Sabine Spitzové, Jihoafričanů, Američanů, Švýcarů a dalších.

V Olympijském parku se bikeři objevili při pondělním příjezdu do Londýna, aby si vyřídili akreditace, a až po závodech přespí jednu noc ve vesnici. Před závodem mají raději klid. "Takhle to máme kousek na trať a nemusíme trávit tři hodiny cestou tam a zpět. Nevím o nikom z bikerů, kdo by bydlel ve vesnici," řekl Kulhavý.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: mtbs.cz autor: Michal Červený

Zdánlivě klidné městečko Leigh-on-Sea každé odpoledne ožívá. Britové sem přijíždějí relaxovat na promenádu. Fakt, že kolem nich rolují na kolech olympionici, vnímají a vítají. "Každý se chce fotit, občas někdo zamává z auta, je to příjemné," řekl Škarnitzl. "Lidi křičí a chtějí podpisy. Je to jiné než v Číně," porovnával Kulhavý Londýn s Pekingem.

Reprezentanti ale moc dobře vědí, že nepřijeli na výlet k moři, ale na vrchol sezony, i když prostředí olympijsky na první pohled nevypadá. "Stačí vyrazit na trať, ta probere rychle. Tam nemůžete jezdit jen na procházku do parku. Jsme všichni profesionálové a víme, že nejsme na okresním přeboru," řekla Nash.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články