Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Olympijským parkem se linou vůně řady kuchyní světa

Londýn – McDonald's má v londýnském olympijském parku nejvíc svých fast foodů. Ještě aby ne, když je jedním ze sponzorů třicátých olympijských her. Řetězec má i výhradní právo na prodej hranolek. Jenže mnoho lidí míří za jídlem raději do města, kde jsou stánky s mezinárodními specialitami. 

Vůně světa v olympijském Londýně
zdroj: ČT24

Kdo by neznal řetězec rychlého občerstvení McDonald's. Jeho hranolky a hamburgery jsou v olympijském parku s dávkou nadsázky všude. Olympijský park oplývá ale i jinými vůněmi a řada lidí ráda zkouší speciality z různých koutů světa mimo park. Na druhém břehu řeky si lidé mohou vybrat speciality z indické, polské nebo třeba španělské kuchyně.  

Jordan Robara, šéf stánku se španělskými tapas

"Smyslem tohoto trhu je, že si tu lidé mohou vybrat kus světa. To je úžasné. Jsi tady a můžeš ochutnat indické jídlo, na jiném konci zase španělské, čínské nebo turecké." 

Řada turistů si tyto trhy s restauracemi pochvaluje. Jsou totiž levnější než restaurace přímo v olympijském parku. Je to příjemné, snadné a jednoduché a nemusíte se starat, kam jdete, konstatuje jeden z turistů. Na své si tu přijdou i milovníci sladkých jídel. Za jediný víkend ke stánkům s mezinárodními specialitami zamíří až sto tisíc lidí. Jedna porce tu stojí 5 až 7 dolarů.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články