Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Maďarští vodní pólisté zlato neobhájí

Londýn - Černá Hora má blízko k první olympijské medaili od získání nezávislosti v roce 2006. Její vodní pólisté postoupili do semifinále londýnského turnaje po vítězství 11:9 nad Španělskem, které od triumfu v Atlantě počtvrté za sebou skončí bez medaile. S turnajem se už rozloučili také maďarští obhájci zlata z Pekingu. Italové je porazili 11:9 a Maďaři tak nenaváží na triumfy z posledních třech olympiád.

Vodní pólisté Černé Hory
zdroj: EPA autor: KERIM OKTEN

Na minulých hrách v Pekingu byli Černohorci čtvrtí. "Tentokrát chci medaili. Je pro nás hodně důležitá," řekl kapitán Nikola Janovič. V semifinále bude Černá Hora hrát s Chorvatskem, které deklasovalo 8:2 stříbrné medailisty z Pekingu USA.

Vedle Černé Hory do semifinále postoupilo také Srbsko a Itálie. Srbští pólisté získali v Pekingu bronz a poslední čtyři roky vyhrávali jeden zápas za druhým. V Londýně patřili mezi favority, přesto jejich zápas s Austrálií neprobíhal jednoznačně. V polovině zápasu vedli Australané 7:4, třetí a čtvrtou čtvrtinu však vyhráli Srbové zcela jasně a utkání ovládli výsledkem 11:8.

Itálie sehrála napínavý zápas s Maďarskem. Po dvou čtvrtinách vedl italský tým jednobodovým rozdílem 5:4, ve třetí čtvrtině vylepšili Italové skóre na 8:5, a i když v závěru ještě Maďaři bojovali, skončil zápas výsledkem 11:9. Postup do semifinále tak oslavil italský tým trenéra Alessandra Campagni a v cestě ke zlatu mu bude stát Srbsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články