Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Americký boxerský tým odjíždí z Londýna bez medaile

Londýn - Irský boxer Michael Conlan porazil v muší váze Francouze Oubaaliho, v kategorii do 69 kilogramů do semifinále těsně postoupil Ukrajinec Šelestjuk. Američtí boxeři si poprvé v historii z olympijských her neodvezou žádnou z medailí.

Box: Oubaali - Conlan
zdroj: Gettyimages Editorial

20letý Conlan po zápase prohlásil, že na vítězství má největší podíl jeho trenér Billy Walsh, který ho v průběhu souboje s Oubaalim správným způsobem motivoval. Rodák z Belfastu nakonec zaznamenal vítězství 22:18. Francouz Oubaali přitom začal slibně a zpočátku to vypadalo, že fyzicky silnější boxer bude mít navrch. Michael Conlan však pořádně nastoupil ve třetím kole a od té doby byl Francouz zcela v jeho moci. Conlan se v semifinále potká s Robeisym Ramirezem Carrazanou, druhé semifinále bude svědkem rusko-mongolského duelu - nastoupí Miša Alojan proti Tugstsogtovi Nyambayarovi.

Alojan předvedl proti Portorikánci Cintronovi skvělý výkon - vyhrál 23:13. Mongolský závodník Nyambayar zase bez větších problémů přemohl Uzbeka Latipova.

Dramatický byl naproti tomu vývoj soutěže do 69 kilogramů. Ukrajinský boxer Taras Šelestjuk měl totiž možná překvapivě mnoho práce s Alexisem Vastinem z Francie. V dalším ze zápasů ruský favorit Zamkovoj přešel přes enfant terrible amerického boxu Errola Spence.
 
Spence prohrál 11:16, což znamená, že boxerský tým Spojených států poprvé ve své historii bude odjíždět z olympijských her bez medaile. O tu budou v kategorii do 69 kilogramů bojovat kromě zmíněných Šelestjuka a Zamkovoje i Kazach Sapijev a domácí Brit Freddie Evans.

Výsledky boxu mužů:

- do 52 kg:

Alojan - Cintron Ocasio 23:13, Latipov - Nyambayar 10:15, Oubaali - Conlan 18:22, Ramirez Carrazana - Selby 16:11

- do 69 kg:

Šelestjuk - Vastine 18:18, Clayton - Evans 14:14, Spence - Zamkovoj 11:16, Maestre Perez - Sapijev 9:20

 

 

Hlavní zprávy