Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pozemní hokej mužů zná své semifinalisty

Londýn - Australané si po dvou remízách napravili reputaci, když zdemolovali Pákistán 7:0. Díky tomuto vítězství vyhráli skupinu A. V semifinále je doplní Němci, Britové a Nizozemci.

Pozemní hokej: Austálie - Pákistán
zdroj: Gettyimages Editorial

Australané si díky sedmi vstřeleným brankám do sítě Pákistánců vylepšili právě tuto bilanci již na 23 branek. Zakončili tedy fázi základních skupin jako nejproduktivnější mužstvo. Australané jsou však nejen chladnokrevní v útoku - jejich defenziva je totiž rovněž nejlepší na turnaji, inkasovala jen pět branek.

Skóre otevřel Liam de Young již v páté minutě, další branky brzy následovaly. Slabá obrana soupeře skřípěla pod náporem excelentních australských střelců a o přestávce už to bylo 4:0. Skóre pak v druhém poločase uzavřel dvě minuty před koncem přesným zásahem Glenn Turner. Soupeřem Australanů v semifinále budou Němci, kteří skončili druzí ve skupině B.

Týmem, který skončil právě před Němci ve skupině B, jsou jejich rivalové z Nizozemska. Ti si udrželi svou stoprocentní úspěšnost díky výhře nad Jihokorejci v poměru 4:2. Nizozemci vedli 2:0 již po prvním poločase a ačkoliv se soupeřům povedlo dotáhnout na rozdíl jediného gólu, spolufavority turnaje to však z míry nevyvedlo a nakonec ještě jednu branku přidali.

Výsledky pozemního hokeje mužů:

Jižní Korea - Nizozemsko 2:4, Austrálie - Pákistán 7:0, Argentina - Jižní Afrika 6:3, Indie - Belgie 0:3, Španělsko - Velká Británie 1:1, Německo - Nový Zéland 5:5

Program semifinále:

Austálie - Německo, Nizozemsko - Velká Británie

 

Hlavní zprávy