Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Španělské vodní pólistky vybojovaly finále

Londýn - Těsná výhra nad Maďarkami Španělkám zajišťuje místo ve finále. V něm ve čtvrtek nastoupí proti týmu USA. Američanky ve svém semifinále přemohly Australanky.

Vodní pólo: Španělsko - Maďarsko
zdroj: Gettyimages Editorial

Španělky sice vedly již od prvních minut, jejich soupeřky však neztrácely mnoho a ze zápasu se tak stala napínavá bitva, která se definitvně rozhodla až v samotném závěru tohoto semifinálového střetnutí. Vítězkám hodně pomohl podařený úvod do utkání, ve kterém během prvních dvou minut vstřelily rovnou dvě branky. Maďarky sice dokázaly snížit, avšak na přestávku šla obě družstva znovu oddělena dvěma brankami za stavu 7:5.

Maďarky v druhé půli zintenzivnily svou hru a své soupeřky dotáhly až na rozdíl jediné branky - na více už to však nestačilo. Španělky tak mají jistou svou první medaili v historii, ve čtvrtečním finále proti silným Spojeným státům se již pouze rozhodne o tom, z jakého kovu bude.

Vítězství signifikantně pomohla Anni Esparová, které se povedlo najít síť soupeře rovnou čtyřikrát. Po dvou brankách dále k historickému úspěchu Španělek pomohly Tarragová a Pillar Peanová.

Zatímco na vítězky čeká finále, Maďarky budou rovněž ve čtvrtek bojovat o olympijský bronz proti Australankám.

Výjimečným zápasem se ukázalo býti střetnutí mezi USA a Austrálií. Spojené státy sice nakonec do finále postoupily, to, co jejich postupu předcházelo, se však zapíše do dějin tohoto sportu. Američanky ještě vteřiny před koncem normální hrací doby vedly, když hráčky z Austrálie nastřelily břevno - situaci však zdramatizoval trenér USA, který proti pravidlům požádal o time-out. Australankám byl díky tomu udělen trestný hod, který proměnily a střetnutí tak dospělo do prodloužení.

V něm však Američanky už žádný dramatický obrat či snad dokonce ztrátu utkání nepřipustily. Dva rychlé góly se ukázaly býti přílišným soustem pro jejich soupeřky a vítězstvím 11:9 tak USA postupují do finále. V něm budou doufat, že si svou formu ze semifinále udrží Maggie Steffensová, která se v něm trefila čtyřikrát.

Výsledky vodního póla:

- o 5. - 8. místo

Itálie - Čína 10:14

Rusko - Velká Británie 11:9

 

- semifinále

USA - Austrálie 11:9 (po prodloužení)

Maďarsko - Španělsko 9:10

Hlavní zprávy

Nejčtenější články