Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

"Diskvalifikovaná" Rosolová chce ukázat, že do finále patří

Londýn - Hodinu žila Denisa Rosolová v nejistotě, jestli poběží na olympijských hrách v Londýně finále. Hodinu doufala, že česká výprava uspěje s protestem proti její diskvalifikaci v semifinále závodu na 400 metrů překážek. Úřadující vicemistryně Evropy dokonce brečela a teď chce všem ukázat, že mezi osm nejlepších patří.

Rosolová se k situaci nechce vracet, po obědě šla na lehký trénink a chce se co nejlépe připravit na středeční finále, v němž bude mít Česká republika díky adeptce na medaili Zuzaně Hejnové dvojnásobné zastoupení. "Jsem na to pyšná a jsem šťastná. Je to satisfakce za náročnou práci," radovala se dnes Martina Blažková, trenérka obou finalistek ze skupiny Rychlý holky.

Rosolová připustila, že ji semifinále stálo hodně psychických i fyzických sil. "Rozpoutal se kolem toho velký humbuk. Teď nervózní nejsem, uvidíme zítra. Rozhodně mám bojovnou náladu," uvedla. "Přiznám se, že mě to hodně motivuje. To, co se stalo, pro mě nebylo příjemné. O to víc teď chci všem dokázat, že tady na to mám a že běhat umím," prohlásila. Dnešní den strávila lehkým tréninkem a věnovala se příteli. "Odreagovali jsme se ve městě, snažím se na to zapomenout," vykládala.

Blažková se raduje, že obě její svěřenkyně jsou psychicky připravené. "Nevyhýbají se sobě, ale jsou radši každá sama. Zuzka tady má sestru, přítele, Denča taky. Bude to dobré," věřila Blažková. "Už dlouho jsem Zuzku neviděla takhle v pohodě, Denča je ráda za finále," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články