Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Holanďané pokračují vítězným tažením v pozemním hokeji

Londýn – Úterní zápasy v pozemním hokeji potvrdily vynikající formu holandské reprezentace. V zápase s Koreou zvítězili Holanďané 4:2 a potvrdili tak své vedoucí místo ve skupině B, které jim zajistí postup do semifinále. V čele skupiny A stojí Australané, kteří drtivě zvítězili nad hokejisty Pákistánu a s výsledkem 7:0 tak potvrdili, že patří mezi favority turnaje. Nejvíce gólů přinesl zápas mezi Argentinou a Jihoafrickou republikou, utkání skončilo 6:3 pro Argentince. Na góly nejskoupější byl zápas Indie s Belgií. Reprezentanti Indie, někdejší pozemkářské mocnosti, podlehli Belgičanům 0:3. 

Pozemní hokej - Nizozemsko
zdroj: EPA

Přípravné utkání ve skupinách zatím nepřinášejí velká překvapení. Favorizované týmy Holandska a Austrálie se drží vysoko v čele skupinových tabulek. A pondělní zápasy to jen potvrdily. Kouč holandské hokejové reprezentace po přípravných zápasech oplývá sebevědomím: "Nemám představu o tom, koho bych chtěl potkat v semifinále," řekl trenér Paul van Ass. "Cítíme se velmi silní." Holandský tým si během olympijských zápasů drží čistý štít – dosud vyšel vítězně ze všech utkání.  

Australané sice v minulých utkáních remizovali s Británií a Argentinou, v dnešním zápase však ukázali nejlepší formu a Pákistánce rozdrtili výsledkem 7:0. Nejnapínavějším zápasem dne byl souboj mezi Argentinou a Jihoafrickou republikou. První poločas skončil remízou 2:2, po přestávce však během necelých deseti minut nastříleli Argentinci tři góly. A i když sedm minut před koncem zápasu snížil Jihoafričan Robinson vedení na 5:3, minutu po něm ještě Argentinec Peillat zvýšil vedení a zápas skončil s výsledkem 6:3.

Plynule běžel zápas Indie s Belgií. Belgičané vedli už v poločase 1:0, ve druhé polovině zápasu přispěli góly Boccard a Boon, zápas tak skončil s jednoznačným výsledkem 3:0. Vítězství přineslo Belgii tři body v průběžném součtu, k postupu ze skupiny však pravděpodobně nestačí. Pozemní hokejisté Indie tak prohráli i závěrečný pátý duel základní části olympijského turnaje a zaznamenají svůj nejhorší výsledek pod pěti kruhy. Osminásobní olympijští vítězové dnes prohráli 0:3 s Belgií, která si připsala nad nejúspěšnější pozemkářskou zemí v historii her své první vítězství.

Britští pozemní hokejisté se poprvé od zisku zlatých medailí v Soulu v roce 1988 dostali do  semifinále. Domácím reprezentantům k postupu v závěrečném kole stačila remíza 1:1 se Španělskem. O finále se utkají s Nizozemskem, které ve skupině B neztratilo ani bod, druhé semifinále sehraje Austrálie s Německem.

Pozemní hokej - muži:

Skupina A:

Austrálie - Pákistán 7:0 (4:0), Argentina - JAR 6:3 (2:2), Španělsko - Velká Británie 1:1 (0:1)

Skupina B:

Korea - Nizozemsko 2:4 (0:2), Belgie - Indie 3:0 (1:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články