Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kulhavý letí do Londýna s vidinou medaile a konce letošní smůly

Praha – Kdyby se olympijský závod horských kol konal před rokem, biker Jaroslav Kulhavý by před jeho začátkem musel čelit hlavně dotazům, s jakým náskokem vyhraje. Loňský mistr světa a Evropy přidal navíc cenné vítězství ve světovém poháru a v roce 2011 tak prožil životní sezonu. Letos sice nevyhrál ani jeden závod světového poháru, ale doufá, že nedostatek štěstí si vynahradí právě v Londýně.

"Je pravda, že letošní sezona není tak dobrá, ale do přípravy jsem dal maximum. Teď budu doufat, že se mě bude držet štěstí, které jsem letos neměl, a nějakým způsobem to dopadne," řekl Kulhavý novinářům před dnešním odletem z Prahy do dějiště her. Právě výsledky z letošní sezony ho neřadí k hlavním favoritům, což je podle Kulhavého spíše výhoda. "Myslím, že mi to může pomoct. Tlak bude menší. Většina lidí si už myslí, že o medaili nepojedu. Mohu být uvolněnější, trochu mi to hraje do karet," přiznal.

Podle Kulhavého jsou ale letošní výsledky daní za předešlou sezonu. Řada povinností, které byly spjaty s jeho úspěchy, nutně poznamenala jeho další přípravu. "Loni to bylo až neuvěřitelné a já bych to neměnil. Spousta unavujících akcí není před olympiádou to nejlepší, ale závod mám před sebou a doufám, že by to mohlo vyjít," uvedl.

Člena pražské Dukly, který na horských kolech závodí za tým Specialized, ani moc netrápí, že letos nevyhrál žádný ze závodů světového poháru. Loni přitom i díky pěti dílčím triumfům seriál celkově opanoval. "Dvakrát jsem k tomu měl kousek, v Novém Městě a ve Francii. Vím, že jsem kluky schopný porazit," řekl.

Jaroslav Kulhavý před odletem do Londýna
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

I proto se Kulhavý nebojí mluvit o útoku na medaile. "Taky ji chci. Cítím to stejně jako veřejnost a média. Jedu pro ni a rozhodně z toho nejsem nervózní. Vím, že je tam tenká linie (mezi úspěchem a neúspěchem). Dopadne to, nebo ne. Jako v dalších sportech," uvedl Kulhavý. Jako součást závěrečné přípravy mu posloužila i část cyklistického závodu Vysočina. "Zapadalo mi to přesně do plánu. Olympijská trať je hodně rychlá a potřeboval jsem se do toho dostat," vysvětlil.

Závod horských kol se uskuteční v poslední den her v neděli 12. srpna a organizátoři pro jezdce připravili v Hadleigh Farm v Essexu trať o délce 4,7 km. Kulhavý trať zná velmi dobře, neboť se na ní dvakrát představil v testovacích závodech a nevynechal ani letošní oficiální trénink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články