Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlaváčková se díky stříbru dostala do světové desítky deblu

Londýn – Stříbrná medailistka z deblu Andrea Hlaváčková si po úspěšném vystoupení na olympiádě polepšila ve světovém žebříčku WTA ženské čtyřhry a postoupila na 10. místo. Pětadvacetiletá rodačka z Plzně se tak přiblížila svému dosud nejlepšímu deblovému umístění – v květnu 2012 jí náleželo sedmé místo. Její londýnská spoluhráčka Lucie Hradecká zůstala na osmém místě deblového pořadí.

Z nejlepší desítky naopak vypadla Květa Peschkeová, která své místo na hrách uvolnila právě sehrané dvojici Hlaváčková, Hradecká a je dvanáctá. Hradecká se drží na svém maximu, Hlaváčkové chybějí k nejlepšímu umístění z loňského května ještě tři příčky. České reprezentantky v Londýně nestačily jen na suverénní americké sesterské duo Serenu a Venus Williamsovy.

Nejlepší čeští hráči v singlovém žebříčku zůstali na svých pozicích: Petra Kvitová je šestá, Tomáš Berdych sedmý. O čtrnáct příček se ale na 40. místo propadl Radek Štěpánek, který na wimbledonské trávě skončil hned v prvním kole.

V čele pořadí ATP setrval i přes finálovou porážku na OH Švýcar Roger Federer, mezi ženami dál kraluje bronzová Běloruska Viktoria Azarenková. Na druhé místo žebříčku se za ni vrátila stříbrná medailistka Maria Šarapovová z Ruska, dosud druhé Polce Agnieszce Radwaňské totiž uškodil taktéž brzký konec v prvním kole olympijského turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články