Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pozemní hokejisté Nizozemska porazili Německo

Londýn - Holandští pozemkáři počtvrté vyhráli a postoupili do semifinále, když porazili Němce 3:1. K vítězství Nizozemců přispěl gólem veterán Teun de Nooijer, pro kterého bylo utkání proti Německu již 450. reprezentačním startem. Pokud Němci chtějí postoupit, musí proti Novému Zélandu získat alespoň bod.

Pozemní hokej - Nizozemsko
zdroj: EPA

Pro 36letého hráče to byl již 218. přesný zásah v mezinárodních soutěžích. Přišel navíc pro Nizozemsko v pravý čas - de Nooijer se trefil krátce po přestávce a jeho branka znamenala vedení pro nizozemský tým. Toto vedení už ze svých rukou Holanďané nepustili a nakonec vyhráli 3:1.

Fantastický comeback předvedli Britové, když dokázali smazat náskok svých soupeřů z Austrálie. Ti vedli na počátku druhé půle 3:0, a přesto jim to k vítězství nestačilo. Branky Clarka, Middletona a Tindalla vybojovaly pro britský tým důležitý bod. 

To však nebyl jediný zajímavý a překvapivý moment, který se na hrách odehrál. V zápase mezi Argentinou a Španělskem vedli Jihoameričané ještě šest minut před koncem 1:0. Během těchto závěrečných šesti minut však Španělé zvládli nastřílet tři branky a udrželi tak své naděje na účast mezi posledními čtyřmi mužstvy na turnaji.

Pákistán porazil Jižní Afriku 5:4 v prozatím nejproduktivnějším zápase olympijských her. Po remíze 1:1 jsou venku z turnaje Novozélanďané i Belgičané.

Výsledky turnaje pozemních hokejistů:

Skupina A: Pákistán - JAR 5:4 (3:3), Španělsko - Argentina 3:1 (0:0), Velká Británie - Austrálie 3:3 (0:2).

Tabulka: 1. Austrálie 8 bodů; 2. Velká Británie 8; 3. Pákistán 7; 4. Španělsko 7; 5. Argentina 1; 6. JAR 1.

Skupina B: Nový Zéland - Belgie 1:1 (0:0), Korea - Indie 4:1 (1:1), Nizozemsko - Německo 3:1 (1:1).

Tabulka: 1. Nizozemsko 12; 2. Německo 9; 3. Korea 6; 4. Belgie 4; 5. Nový Zéland 4; 6. Indie 0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články