Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pozemkářky Nového Zélandu těsně porazily Američanky

Londýn - Pozemní hokejistky Nového Zélandu na olympijském turnaji těsně porazily USA. Američanky se dvakrát brankově dotáhly, nakonec si však v Londýně připsaly další porážku. Novozélanďanky budou o postup do semifinále bojovat s Německem, jejich vítězství navíc znamenalo konec nadějí pro tým USA.

Soutěž pozemních hokejistek
zdroj: Rex Features

Nový Zéland se ujal vedení již ve druhé minutě díky Kayle Sharlandové, Američanky se však dokázaly dotáhnout. To samé pak předvedly ještě jednou, když chvíli před přestávkou srovnala stav Claire Laubachová. Na trefu Eshuisové, která přišla šest minut před koncem utkání, však již zareagovat nezvládly.

Své utkání hrály také Japonky - postavily se belgickému výběru. Skóre otevřela Jill Boonová minutu před přestávkou poté, co proměnila penaltu. V druhé půli však Japonky vyrovnaly díky kapitánce Yukari Yamamatové. Bod nicméně pro Japonky situaci příliš nemění a stále tak zůstávají na posledním místě skupiny A.

Výsledky turnaje pozemních hokejistek:

Skupina A: Nizozemsko - Korea 3:2 (2:1), Japonsko - Belgie 1:1 (0:1), Čína - Velká Británie 2:1 (0:0).

Tabulka: 1. Nizozemsko 4 zápasy/12 bodů; 2. Velká Británie 4/9; 3. Čína 4/7; 4. Korea 4/3; 5. Belgie 4/2; 6. Japonsko 4/1.

Skupina B: Austrálie - JAR 1:0 (1:0), Nový Zéland - USA 3:2 (2:2), Argentina - Německo 3:1 (2:0).

Tabulka: 1. Argentina 4/9; 2. Nový Zéland 4/9; 3. Austrálie 4/9; 4. Německo 4/6; 5. USA 4/3; 6. JAR 4/0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články