Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bývalý mistr světa Collins nepoběží stovku kvůli ženě

Londýn - Bývalý mistr světa Kim Collins nenastoupí do rozběhu na 100 m. Šestatřicetiletý atlet se nepohodl s funkcionáři a prohlásil, že za karibské ostrovy Svatý Kryštof a Nevis už nikdy nepoběží.

Tyson Gay a Kim Collins
zdroj: Rex Features

"Drazí fanoušci, nebudu vám lhát," napsal dnes Collins na Twitteru. "Dneska nepoběžím. Kdo mě viděl závodit v Mexiku, tak mě viděl v reprezentačních barvách naposledy," dodal světový šampion z roku 2003, který byl při zahájení her vlajkonošem Svatého Kryštofa a Nevisu.

Collins se s vedením svazu údajně nepohodl kvůli tomu, že se navzdory zákazu setkal během her s ženou. Podle některých zpráv byl za to atlet vyřazen z týmu a poslán domů. "Dokonce i vězni mají povolené návštěvy manželek," reagoval Collins.

Olympijský výbor Svatého Kryštofa a Nevisu nechtěl záležitost příliš komentovat. "Poslední tři dny jsme s Kimem Collinsem vůbec nebyli v kontaktu. Ani nevíme, kde teď je," uvedl generální sekretář Alphonso Bridgewater.

Collins, který v sezoně zaběhl na stovce maximum 10,05 a velmi pravděpodobně by do nedělního finále nepostoupil, je druhým atletem karibských ostrovů, jenž se v Londýně postaral o rozruch. První byla sprinterka Tameka Williamsová, která se přiznala k dopingu a odletěla z her domů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články