Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Britští pozemkáři pohodlně porazili Pákistán

Londýn - Pozemní hokejisté domácí Velké Británie v olympijském turnaji jednoznačně přehráli Pákistán. Výhru Britů dirigoval především hvězdný Ashley Jackson. Jeden z nejlepších hráčů světa tak dostál své pověsti. Hráči hostitelské země se poučili z předchozího nezvládnutého zápasu s Jižní Afrikou a pohodlně zvítězili.

Pozemní hokej: VB - Pákistán
zdroj: EPA

Čtyřiadvacetiletý britský záložník byl srdcem takřka všech ataků a pákistánským hráčům působil potíže, které se dají řadit do kategorie neřešitelných. Z velké části to tak byl on, kdo zajistil, aby se neopakovala blamáž ze zápasu s Jihoafričany. V něm totiž Britové ztratili až v samém závěru dvoubrankový náskok. Tato ztáta bodů donutila trenéra Britů Leea k nevybíravým komentářům, zdá se však, že tato kritika výkonu jeho svěřenců pomohla.

Skóre otevřel po průniku Jacksona, který se prohnal po pravé straně, James Tindall. Jackson sám se později také zapsal mezi střelce, když vsítil čtvrtou z britských branek. Byla to jeho třetí trefa ve dvou zápasech - Jackson neustále přesvědčuje experty o tom, že je hráčem skutečně světového formátu.

Výsledky turnaje pozemních hokejistů:

Skupina A: Austrálie - Argentina 2:2 (2:0), Velká Británie - Pákistán 4:1 (2:0), Španělsko - JAR 3:2 (1:1).

Tabulka: 1. Austrálie 3 zápasy/7 bodů; 2. Velká Británie 3/7; 3. Pákistán 3/4; 4. Španělsko 3/4; 5. Argentina 3/1; 6. JAR 3/1.

Skupina B: Nizozemsko - Nový Zéland 5:1 (3:1), Německo - Indie 5:2 (4:1), Belgie - Korea 2:1 (2:1).

Tabulka: 1. Nizozemsko 3/9; 2. Německo 3/9; 3. Korea 3/3; 4. Belgie 3/3; 5. Nový Zéland 3/3; 6. Indie 3/0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články