Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olympijská dvouhra zná všechny finalisty

Londýn - Karty pro vyvrcholení dámské dvouhry jsou rozdané - v zítřejším finále se proti sobě postaví Maria Šarapovová a Serena Williamsová - ta povolila světové jedničce Bělorusce Azarenkové jenom tři hry a suverénně postoupila do finále. V mužích to bude domácí Andy Murray, který vyřadil Novaka Djokoviče, s Rogerem Federerem, který po čtyřhodinové bitvě vyřadil Argentince Del Potra. Známé je již i finále mužského deblu. V tom se utkají nejvýše nasazení Bob a Mike Bryanovi s párem Llodra - Tsonga.

Maria Šarapovová na LOH
zdroj: ISIFA

Maria Šarapovová si v semifinálovém boji poradila se svojí krajankou a přemožitelkou Petry Kvitové Marií Kirilenkovou. Třetí hráčka světového žebříčku získala první set hladce za 36 minut v poměru 6:2. Ve druhém ale její krajanka a jmenovkyně přidala. Poprvé slavnější Rusce vzala servis a ujala se vedení 3:2. Re-breakem si vzala Šarapovová své podání zpět a vyhrála další tři hry v řadě. O zlato se utká zítra s úřadující wimbledonskou šampionkou Američankou Serenou Williamsovou. Ta světovou jedničku - Viktorii Azarenkovou - vůbec nepustila do hry a smetla ji 6:1, 6:2.

Roger Federer prohrál s Argentincem Del Potrem první set, druhý pro sebe urval až v tie-breaku. Rozhodující set trval 163 minut. Za stavu 17:17 sebral Švýcar Del Potrovi podání a popasoval se i se situací servírování na vítězství v celém zápase.

Necelá hodina stačila v semifinále i nejvýše nasazeným deblistům - bratrům Bryanovým, kteří nedali šanci francouzskému páru Gasquet, Benneteau.

Pro české fanoušky nejzajímavější finále se odehraje v neděli, kdy je na programu ženská čtyřhra. Zde se představí Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které příjemně překvapily svým postupem  ze semifinále, v němž zdolaly silný americký pár. Ve finále se střetnou s vítězkami utkání mezi Ruskami Kirilenkovou a Petrovovou a sestrami Williamsovými.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články