Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Finálové jízdy veslování ovládli Novozélanďané, Britky i Němci

Londýn - Dnešní finálové jízdy veslování přinesly stříbro do českých řad v mužském skifu, odnesl si ho Ondřej Synek. Zlato z mužského skifu získal Novozélanďan Mahé Drysdele. Novozélanďané zajeli zlato také v závodě dvojek bez kormidelníka. V ostatních závodech se ke zlatu proveslovali sportovci z Velké Británie i Německa.

Finále čtyřky bez kormidelníka
zdroj: ISIFA/EPA autor: Nic Bothma

Závod dvojek bez kormidelníka ovládli favorizovaní Eric Murray, Hamish Bond z Nového Zélandu. Světoví šampioni z předešlých třech let sice po startu zaostali za francouzskou dvojicí Germain Chardin, Dorian Mortelette, ale poměrně brzy se dostali do čela a poté si suverénně doveslovali pro první zlaté olympijské medaile. Druzí Francouzi za nimi zaostali o téměř pět sekund.

Nezaváhaly ani hlavní adeptky na vítězství v kategorii dvojskifu žen Britky Anna Watkinsová a Katherine Graingerová. Mistryně světa z let 2010 a 2011 bez problémů porazily druhé Australanky Brooke Pratleyovou a Kim Crowovou, která bude v sobotu soupeřkou Miroslavy Knapkové v boji o medaile na skifu.

Závod párových čtyřek ovládli Němci, kteří před rokem na MS přišli o triumf kvůli technickým problémům v závěru trati. Úřadující šampioni z Austrálie byli až třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články