Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čínské finále stolního tenisu ovládl Čang Ťi-kche

Londýn – Favorizovaný Číňan Čang Ťi-kche získal zlatou medaili ve finále stolního tenisu, když porazil svého krajana Wanga Chao 4:1. Pro Chaa to bylo již třetí prohrané olympijské finále v řadě, když jak v Aténách, tak i v Pekingu získal stříbro. Třetí místo obsadil Němec Dimitrij Ovtcharov.

Stolní tenista Čang Ťi-kche
zdroj: Sergei Grits autor: AP

Světová jednička Čang Ťi-kche zvítězil v duelu dvou nejvýše nasazených hráčů turnaje v úvodním setu až po velkém boji 18:16. Další dvě sady však získal zcela jednoznačně a ve čtvrtém dějství byl dva míče od olympijského triumfu.

Wang Chao se ale zlatého snu nehodlal vzdát. Čtvrtý set vyhrál, v pátém vedl 10:9, ale při setbolu se dostal do hluboké defenzivy a zbytek zápasu už ovládl jeho soupeř.

Čtyřiadvacetiletý vítěz dominoval ve dvouhře i na loňském mistrovství světa v Rotterdamu. Finále tam mělo stejné obsazení jako na letošním olympijském turnaji, tehdy Čang Ťi-kche vyhrál 4:2.

Wang Chao má čtvrtou olympijskou medaili, zlato ale dobyl jen v pekingské soutěži družstev. Ve finále dvouhry před osmi lety v Aténách podlehl Korejci Rjo Sung-minovi, v Pekingu 2008 ho o zlato připravil krajan Ma Lin.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články