Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Baumrtová je díky dalšímu rekordu opět v semifinále

Londýn - Simona Baumrtová vyhrála na olympijských hrách svoji rozplavbu na 200 metrů znak v novém českém rekordu 2:10,03 minuty a kvalifikovala se do večerního semifinále. Dvacetiletá chomutovská plavkyně razantně zlepšila vlastní maximum o 73 setin. Navázala tím na výkon z poloviční trati, kde v Londýně rovněž prošla mezi 16 nejlepších v národním maximu, když poprvé pokořila minutovou hranici (59,99).

V konkurenci 37 závodnic zaplavala Baumrtová dvanáctý čas a večer bude mít šanci vylepšit desáté místo ze stometrové trati. Nejrychlejší v rozplavbách byla časem 2:07,54 americká mistryně světa Missy Franklinová, jež už má v Londýně na kontě tři medaile. Pod 2:08,00 se dostala ještě další Američanka Elizabeth Beiselová.

Na motýlkářské stovce se bez potíží probojoval do semifinále Michael Phelps. Rychlejší byl jen Jihoafričan Chad le Clos, se kterým Phelps prohrál ve finále na dvojnásobné trati. Ve večerním semifinále dojde k dalšímu pokračování odvety, ještě předtím ale Phelps bude usilovat na polohové dvoustovce a v souboji s krajanem Ryanem Lochtem o jubilejní dvacátý cenný kov z OH.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články