Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olympijskou šampionku ve veslování čeká armáda a Afghánistán

Londýn - Britskou veslařku Heather Stanningovou čeká po historickém triumfu na olympijských hrách návrat do vojenské uniformy a příští rok nejspíš i mise v Afghánistánu. Šestadvacetiletá členka dvojky bez kormidelnice doufá, že se bude moct i v budoucnosti věnovat oběma svým velkým láskám - veslování a armádě.

Fandící jednotka v Afghánistánu
zdroj: ISIFA

"Miluju armádu a o tomhle jsem snila. Nechci se vzdát ani jednoho, snad to půjde zkombinovat," řekla kapitánka 32. pluku královského dělostřelectva. Jeho příslušníci právě slouží v Afghánistánu a středeční suverénní vítězství Stanningové sledovali na základně v televizi.

Stanningová vybojovala s Helen Gloverovou první zlatou olympijskou medaili pro Británii v ženském veslování. S Gloverovou, která je povoláním učitelka, se prý dokonale doplňují. "Já jsem docela přísná, protože pracuji s dětmi, a ona dělá, co se jí řekne, protože je zvyklá z armády. Klape nám to skvěle. V lodi poroučím já," řekla Gloverová agentuře Reuters.

Stanningová byla uvolněna ze služby v armádě před dvěma lety, aby se mohla naplno věnovat olympijské přípravě. Před hrami v Londýně vybojovala dcera důstojníků britského námořnictva s Gloverovou dvě stříbrné medaile na mistrovství světa a loni vyhrály Světový pohár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články