Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolocová se Slukovou duel skoro nestihly, rozcvičovaly se v autobusu

Londýn – České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková dorazily na rozhodující duel v základní skupině na poslední chvíli. Na klíčový duel se připravovaly rozcvičkou v autobusu. Kvůli nehodě u Olympijského parku, při které zahynul cyklista, měly zpoždění a souboj s Australankami Nathalií Cookovou a Tamsin Hinchleyovou ve středu pozdě večer málem nestihly. Nervy ale zvládly a po výhře 2:1 na sety postoupily do osmifinále.

Kristýna Kolocová se raduje
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

České hráčky odjížděly z olympijské vesnice v osm hodin večer na zápas, který měl začít o dvě hodiny později. Kvůli střetu autobusu na kruhovém objezdu s třicetiletým cyklistou ovšem nabraly zpoždění. "Uzavřeli ulice kolem, nemohli jsme se dostat na stadion. Stresovali jsme se, jak jen to šlo," líčila Kolocová.

Elitní český pár už napadlo, že možná zápas nestihne a kvůli tomu nepostoupí ze skupiny. "Ani jsme se nemohly dovolat na sportoviště. V autobusu jsme neměly kontakty," řekla Sluková. "Byli tam s námi nějací Brazilci, kteří jezdí na koni a jeli se podívat. Když zjistili, že jedeme pozdě na zápas, tak si všichni stoupli a nahrnuli se k řidiči, aby jel co nejrychleji. Pomoct to nemohlo, ale byli milí," doplnila pro Sport.cz. "Bylo to pro nás zvláštní – mohly jsme vypadnout ze skupiny kvůli tomu, že bychom nestihly zápas," shrnula Kolocová.

Přes problém s příjezdem Kolocová se Slukovou do zápasu skvěle vstoupily a vyhrály první set. "Všechno jsme měly pod kontrolou," řekla Kolocová. Ve druhém setu ale přišly chyby a o vítězkách rozhodl tie-break, který Češky zvládly bravurně. "Ve třetím setu jsme zase hrály lépe, důležitý byl servis," řekla Kolocová. "Jsme rády, že jsme postoupily. Byl to menší cíl. Teď uvidíme, jak to půjde dál. Je jedno, jestli jsme první, druhé nebo třetí, půjde o štěstí," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články