Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Skifařka Knapková postoupila do finále

Eton (Británie) - Skifařka Miroslava Knapková suverénně ovládla svou semifinálovou jízdu a bez problémů postoupila do sobotního finále olympijské regaty v Eton Dorney. Úřadující mistryně světa tak bude na svých třetích olympijských hrách bojovat o první medaili, jejím dosavadním maximem je čtvrté místo z Atén 2004. Jedenatřicetiletá Knapková si v Londýně připsala třetí prvenství, tentokrát však musela porazit i další dvě kandidátky na umístění na stupních vítězů, zkušenou Jekatěrinu Karstenovou z Běloruska a objev této sezony Australanku Kim Crowovou.

"Super. Jsem strašně ráda, že jsem tak hladce vyhrála. Možná to bude vypadat, že jsem blázen, ale já jsem fakt strašně spokojená," prohlásila po semifinále česká medailová naděje. Pátá žena z her v Pekingu prožila před jízdou větší nervozitu než obvykle. "Byla jsem trochu vyklepaná a měla jsem z toho strach," přiznala. O zdravotním problému, bolavých žebrech, která ji trochu v pohybu limitují, ale moc hovořit nechtěla. "Úplně to vyřešené není, ale člověk to musí brát tak, že to nikdy nebude ideální," řekla jen.

Miroslava Knapková:

Uprostřed byl boční vítr, takže jsem se spíš soustředila, abych nejela do bójek nebo do vedlejší dráhy a zbytečně se nezastavila.

V úvodu semifinále skifařek byla nejrychlejší Němka Marie Louise Drägerová, ale nastolené tempo nevydržela. Do čela se poté posunula Crowová, která v Londýně startuje i na dvojskifu. Ještě před polovinou tratě se ale do čela dostala Knapková a druhou Crowovou nakonec porazila o téměř dvě sekundy.

Finále je na programu v sobotu. Volný den stráví Knapková na kanálu, bude fandit Ondřeji Synkovi, který bude už v pátek útočit na skifařské zlato. "Nebudu ležet doma v posteli. Lidi si kupují lístky za velké peníze a létají z celého světa, aby to viděli na vlastní oči, tak proč bych sem nešla já, která to má zadara," usmála se. "Když těch 50.000 lidí zpívalo včera britskou hymnu (po vítězství dvojky bez kormidelnice Gloverová, Stanningová), šel z toho mráz po zádech. Takovouhle atmosféru člověk už v životě nezažije," doplnila.

Pro lehkou čtyřku OH skončily

Olympiáda již skončila pro čtyřku bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník a Jan Vetešník, která obsadila v B-finále páté místo. V celkovém pořadí disciplíny jsou svěřenci trenéra Rudolfa Kopřivy jedenáctí. Česká čtveřice podle očekávání nepostoupila v Londýně do bojů o medaile, v malém finále ale držela se soupeři krok. Na pátém místě byla posádka vedená veslovodem Vraštilem po většinu trati, v závěru se snažila atakovat čtvrtou Čínu, ale ve výsledkové listině už se neposunula.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články