Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Švýcarsko

Australští pozemní hokejisté válcují soupeře, mají skóre 11:0

Londýn - V druhém kole pozemních hokejistů znovu dominovali Australané s pětinásobným nejlepším hráčem světa, Jamiem Dwyerem, který v předchozím kole vystřílel svému týmu hattrick. Tentokrát rozebrali Španělsko 5:0.

Pozemní hokej mužů: Austrálie - Španělsko
zdroj: Getty Images autor: Daniel Berehulak

Světová jednička Austrálie tak jako jediná má dvojciferný počet vstřelených gólů, téměř dvakrát více než lídr protější skupiny, Nizozemsko. Británie nedokázala navázat na vítězný vstup do zápasu proti Argentině a tentokrát pouze remizovala s Jižní Afrikou 2:2, když doháněla bod až v samotném závěru zápasu. Pákistán naopak vykročil směrem do čtvrtfinále, když si poradil s Argentinou 2:0.

Zámořští sousedé Austrálie z Nového Zélandu také překvapivě zvítězili nad Indií 3:1. Ta si ještě v turnaji nezapsala ani bod a proti silnému Německu musí v dalším kole vyhrát, aby si udržela praktickou šanci na postup. Naši západní sousedé tentokrát jen těsně porazili Jižní Koreu 1:0 a obhájci olympijského zlata tak přes druhou výhru příliš nezáří. Nizozemci, stříbrní z Pekingu, pak v posledním zápasu skupiny B porazili v derby Belgii 3:1 a skupinu vedou.

Výsledky 2. kola

Skupina A:
Španělsko - Austrálie 0:5, Jižní Afrika - Velká Británie 2:2, Pákistán - Argentina 2:0

Skupina B:
Belgie - Nizozemsko 1:3, Nový Zéland - Indie 3:1, Jižní Korea - Německo 0:1

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články