Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ondřej Synek jasně ovládl semifinále skifu

Eton - Nejlepší český skifař a jedna z největších medailových nadějí Ondřej Synek dnes ovládl semifinálovou rozjížďku a stejně jako na olympiádě v Pekingu postoupil do finálových bojů. V těch se v pátek od 13:30 utká s elitou světového skifu včetně pětinásobného světového šampiona Mahého Drysdalea. 

Skifař Ondřej Synek
zdroj: ISIFA

Do semifinálového boje na olympijském kanálu v Etonu vstoupil nejlépe Brit Alan Campbell. S českým skifařem se brzy odtrhli zbytku závodníků. Rozhodující bitva se odehrála v druhé půlce trati. Na začátku druhého kilometru devětadvacetiletý rodák z Brandýsa nad Labem zabral a Brita předjel. V poslední čtvrtině trati už závod jasně kontroloval a první místo uhájil se značným náskokem. Získal tak výhodu v lepším nasazení pro finálový boj.

"Pocit mám velmi dobrý. Nažhavil jsem si sebevědomí, že na to mám," řekl po závodu. "Bude to otevřená hra, nikdo nemá nic jisté. Všichni budou chtít vyhrát včetně mě, takže uvidíme." V semifinále se dle něj poprvé na OH lámal chleba. "Dneska foukal protivítr 'spravedlivák', v něm se ukáže, jak na tom kdo je," řekl. "Ale vůbec nic to neznamená, v pátek to bude od nuly," dodal.

Synek vyhrál zatím všechny tři své rozjížďky a ve finále bude velkým kandidátem na zisk nejdražšího kovu. Soupeřit s ním bude světová elita skifařů včetně bronzového z Pekingu Mahého Drysdalea nebo soupeře z rozjížďky Alana Campbella. Ze hry o medaile už je ale obhájce zlata z Pekingu a Atén Nor Olaf Tufte, který i v Londýně potvrdil, že mu letošní sezona nevyšla.

Před pátečním finále hodlá regenerovat. "Zalezu do postele, pustím si film. A zavolám rodině po Skypu," uvedl veslař, který za pár dní očekává druhý přírůstek do rodiny.

Ze Synkova semifinále mezi nejlepší šestici nepostoupil ani Belgičan Tim Maeyens, který přitom v úvodní rozjížďce zajel nejrychlejší olympijský čas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články