Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Druhé vítězství si připsali basketbalisté Španělska a Ruska

Londýn – Španělští basketbalisté podle očekávání nezaváhali ani ve svém druhém vystoupení na olympijských hrách v Londýně. Proti Austrálii sice v úvodu tápali, ale nakonec vyhráli 82:70 a mají nakročeno do čtvrtfinále. Druhou výhru si připsali i Rusové, kteří zdolali Čínu 73:54. Francie pak v souboji favoritů zdolala Argentinu 71:64, přemožitelé Francouzů z prvního zápasu Američané deklasovali Tunisko.

Pau Gasol v dresu Španělska
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Španělům nevyšla první čtvrtina, po které prohrávali o pět bodů. Jenže za stavu 34:32 předvedli kolem poločasu šňůru 13:0 a definitivně rozhodli. Utekli až na rozdíl 22 bodů a mohli si dovolit v závěru šetřit síly.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 20 body Pau Gasol, jeho bratr Marc přidal 12 bodů a Fernández 17 bodů. Všichni tři se podíleli i na rozhodující šňůře.

Rusko hrálo s Čínou vyrovnaně jen šest minut, pak nasadilo k trháku a už v poločase vedlo o 15 bodů. Zasloužil se o to zejména Kirilenko, který dal v první půli 15 ze svých 16 bodů.

Důležité vítězství si připsala Litva, která po úvodní prohře s Argentinou přehrála nováčka z Nigérie 72:53. Právě v tomto duelu se zřejmě rozhodovalo o čtvrtém postupujícím za favority skupiny A USA, Argentinou a Francií.

Francie napravila úvodní porážku s USA, když zdolala dalšího favorita Argentinu. Vyrovnané utkání rozhodla v posledních pěti minutách, kdy dal šest bodů v řadě její nejlepší hráč Tony Parker a pomohl získat devítibodový náskok. Celkem v utkání zaznamenal 17 bodů. Argentině nepomohl ani další skvělý výkon Manu Ginobiliho, který dal 26 bodů.

Američané suverénně vyhráli i svůj druhý zápas na turnaji, když deklasovali Tunisko 110:63. Ačkoliv Tunisané zpočátku dokázali s favoritem držet krok, druhou polovinu zápasu již američtí basketbalisté dohrávali v poklidu a takřka exhibičním duchu. Kouč Michael Krzyzewski si dokonce mohl dovolit i šetřit některé z hvězd, Kobe Bryant například odehrál jen necelých devět minut.

Výsledky basketbalu mužů:

Čína - Rusko 54:73, Austrálie - Španělsko 70:82, Litva - Nigérie 72:53, Velká Británie - Brazílie 62:67, Francie - Argentina 71:64, USA - Tunisko 110:63

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články