Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zápas Berdycha se Štěpánkem byl po 4 hodinách přerušen

Londýn - Tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Bedrych ani po druhém dni nemají jasno. 2. kolo čtyřhry proti brazilskému páru Melo, Soares rozehrál český pár už včera, ale kvůli tmě bylo utkání přerušeno. Dnes se situace opakovala a za stavu 18:18 odcházeli tenisté do šaten.

Štěpánek s Berdychem nastoupili k zápasu druhého kola proti Brazilcům Marcelu Melovi a Brunu Soaresovi. První set získali hladce 6:1, ale druhý ztratili 4:6 a nastalo drama. Třetí sada se hrála více než dvě a půl hodiny (155 minut) až do stavu 18:18, než musel být duel odložen pro tmu. Češi měli v posledním odehraném gamu šanci na rozhodnutí, ale nevyužili dva mečboly při vedení 40:15. Stejně jako dnes tedy daviscupový pár čeká ve středu dohrávka. 

V pondělí byla dohrávka 1. kola čtyřhry proti italskému páru Daniele Bracciali, Andreas Seppi přerušena také kvůli tmě, začala za stavu 1:1 v rozhodujícím setu. Českým tenistům se podařilo hned v úvodním gamu sebrat Italům servis a odskočili do vedení 3:1. To bylo pro vývoj zápasu rozhodující, Berdych se Štěpánkem už si udrželi podání a třetí set vyhráli 6:4.

"Snažili jsme se nastoupit agresivně a povedlo se nám je zaskočit, byli jsme lepší," řekl Štěpánek. "Myslím, že rozhodl hned ten první game. Do začátku jsme vletěli lépe než první den. Myslím, že jsme ten set vyhráli zaslouženě," přitakal mu Berdych.

Ten se po překvapivém vyřazení v prvním kole dvouhry od Belgičana Steva Darcise ve čtyřhře cítil lépe. "Už od začátku jsem na tom kurtu měl lepší pocit. I přes čtyřhru se dá zpátky chytit rytmus a zase to znovu nakopnout," uvedl nejlepší český tenista.

Čeští hráči zápas ukončili jen krátce předtím, než začalo pršet a další utkání byla přerušena. Hraje se jen na centrálním dvorci pod zataženou střechou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články