Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Zraněná Kvitová ve smíšené čtyřhře přepustí místo Hradecké

Londýn – Tenistce Petře Kvitové nakonec natažený břišní sval nedovolí startovat v olympijské smíšené čtyřhře. Spolu s Radkem Štěpánkem proto nastoupí Lucie Hradecká a spolu vytvoří devátý nasazený pár. Soutěž začíná ve středu, už dnes ale budou nalosovány první zápasy pro celkem 16 dvojic. Soutěž nebude hrát ani americká hvězda Serena Williamsová, vítězka letošní wimbledonské dvouhry i čtyřhry.

Kvitová oznámila, že se nezúčastní smíšené čtyřhry, v pondělí před půlnocí londýnského času. Ráno měla problémy s nataženým břišním svalem, zápas druhého kola dvouhry přesto vyhrála. Na doporučení lékařů a trenérů ale bylo rozhodnuto, že dál bude hrát pouze dvouhru, ve které rovněž patří k medailovým nadějím.

Štěpánek se o rozhodnutí Kvitové nestartovat v mixu dozvěděl po deváté večer. "Doufám, že bude v pořádku na singla. Petru jsem se určitě nesnažil přemlouvat," uvedl.

Deblistka Hradecká na olympiádě hraje čtyřhru s Andreou Hlaváčkovou, se kterou loni vyhrály Roland Garros a letos byly ve finále Wimbledonu. Se smíšenou čtyřhrou má větší zkušenosti než Kvitová, občas je hraje na grandslamech, na kterých je mix zařazen, naposledy třeba letos v Paříži. "Těším se na novou parťačku, budeme tvrdě bojovat," řekl Štěpánek.

Zkušenosti Hradecké mohou být v olympijském turnaji výhodou. "Skvěle servíruje, což je tady na trávě důležité. Myslím, že může spoustu kluků potrápit od základní čáry, protože hraje velmi agresivně," uvedl český daviscupový reprezentant.

Serena Williamsová svůj start v mixu zavrhla proto, aby šetřila síly na dvouhru a debla, v němž se představí se sestrou Venus. Američané do mixu nasadí Mikea Bryana s Lisou Raymondovou, kteří v tomto složení letos triumfovali ve Wimbledonu, a Boba Bryana s Liezel Huberovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články