Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek i Knapková s přehledem postoupili do semifinále skifu

Eton - Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková bez problémů postoupili do semifinále olympijské regaty v Eton Dorney. Oba čeští reprezentanti vyhráli své čtvrtfinálové jízdy a postoupili mezi dvanáct nejlepších. Stříbrný medailista z Pekingu Synek bude o účast ve finále bojovat ve středu, úřadující mistryně světa Knapková ve čtvrtek.

Synek se ve čtvrtfinále utkal s dvojnásobným olympijským vítězem Olafem Tuftem z Norska i dalším adeptem na finálovou účast Angelem Fournierem Rodriguezem z Kuby. Komplikace v cestě do semifinále to však pro něj nebyla. Světový šampion z roku 2010 byl od startu v čele, na prvním mezičase měl náskok přes dvě sekundy a nakonec i přes polevení v závěru vyhrál o necelou sekundu před Kubáncem.

Výhra Knapkové byla ještě jasnější. Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského měla sice za soupeřku mistryni světa z roku 2010 Fridu Svenssonovou ze Švédska, ale stejně jako Synek vyhrála systémem start - cíl. Druhou Genevru Stoneovou z USA nakonec i přes vypuštění v závěru porazila o více než čtyři sekundy.

Miroslava Knapková: "S jízdou jsem spokojená. Foukal vítr z boku, ale zvládla jsem to technicky."

Spokojená Knapkováv si ale uvědomuje, že zatím o nic nejde, je nutné jen "povinně" postupovat. "Časy se soupeřkami se nedají porovnávat, protože vítr se točí. Navíc to stejně moc nesleduju. Jedu co nejlíp a ostatní neřeším. Soustředím se jen na to, co můžu ovlivnit sama," podotkla.

Knapková má nyní den volna a ve čtvrtek ji čeká semifinále, ve kterém se utká se zkušenou Běloruskou Jekatěrinou Karstenovou nebo objevem posledních týdnů Kim Crowou z Austrálie. Šestinásobná světová šampionka a dvojnásobná olympijská vítězka Karstenová byla ve čtvrtfinále druhá za Dánkou Fie Udby Erichsenovou. "To ale nic neznamená, zažila jsem ji v semifinále třetí, a pak stejně vyhrála. Třeba se jenom špatně vyspala. V semifinále se uvidí, všichni pojedeme nadoraz," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články