Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benče, dřepy a přísní rodiče. Plaváním se Baumrtová přesto baví

Londýn – Před olympiádou na sebe mladičká plavkyně upozornila bronzem na ME a dobrými výkony ve SP. Na hrách v Londýně už září naplno. Na znakařské stovce se jako první česká žena dostala pod jednu minutu, ale na postup mezi osm nejlepších to nestačilo. Ve čtvrtek ji čeká další pokus o vysněné finále v oblíbené disciplíně – 200 metrů znak.

Simona Baumrtová
zdroj: ČTK

"Děsí mě, až to budu muset obhajovat, to je čas jako prase. Bylo skvělé plavat poprvé pod minutu v krátkém bazénu a teď je to ještě lepší," prohlásila o čase 59,99 a k celkovému umístění dodává: "Kdyby mi někdo předtím řekl, že budu úspěšně bojovat o desáté místo na olympiádě, tak bych řekla, že je idiot."

Plávání ji odmala neskutečně baví a tuší, že k bohatství jí na rozdíl od amerických plavců nepomůže. "Nedělám to pro peníze. Plaváním se prostě se bavím," tvrdí jednadvacetiletá studentka fyzioterapie. Každodenní dřina vyžaduje dril i mimo bazén. "Na suchu maximální sílu netrénuji, spíš menší váhy a více opakování. Na benč zvednu jenom 45 kilo," říká skromně.

Chce se pořád zlepšovat a naplavané kilometry, které polyká v úsecích několikrát denně, zúročit na dalších akcích. "Spousta skvělých holek kolem mě byla v šestnácti lepší a snem bylo je přeplavat. V osmnácti skončily, protože jim nefungovala hlava." V jednu chvíli musela i v jejím případě zasáhnout tvrdá trenérská ruka Jaroslava Jezbery a promluvit jí do duše. "Byla jsem ošklivá i na mámu, ale trenér mě usměrnil," popisuje období, kdy mohl nastat zlom i v její kariéře. "Teď je to u nás nastavené tak, že mě rodiče nikam moc nepouští, ale čas na kamarády mám."

Před čtvrtečním závodem nemusí být nervózní, v Londýně má splněno. "Snad jo, uvidíme. Ještě asi trošku potrénuju, odpočinu si, najím se konečně a uvidíme. Stačí přepálit začátek a je to v čudu," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články