Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Australští pozemní hokejisté na úvod rozdrtili Jižní Afriku 6:0

Londýn - První zápasy olympijského turnaje se již stačily sehrát v pozemním hokeji. Obhájci olympijského zlata z Německa porazili jen těsně výběr Belgie, zářili naopak hokejisté Austrálie. Ti rozdrtili svého jihoafrického soupeře v poměru 6:0.

Pozemní hokej mužů: Australský mág Dwyer
zdroj: Getty Images autor: Daniel Berehulak

A pomohl jim k tomu "obvyklý podezřelý", tedy pětinásobný nejlepší hokejista světa, Jamie Dwyer. Třiatřicetiletý veterán si při vysokém vítězství na své konto připsal hattrick a ve svém 279. zápasu za reprezentaci již vstřelil 179 gólů.

Domácímu celku Velké Británie se v jeho tradičním sportu také podařilo vstoupit do skupinového klání úspěšně; pohodlně porazil výběr Argentiny 4:1. Stříbrné medailisty z Pekingu naopak potrápil Pákistán, se kterým dokázali jen remizovat 1:1.

Němečtí hokejisté se ve skupině B až do poloviny druhého poločasu trápili s Belgií, nakonec pro ně ale vítěznou trefu do brány dostal Christofer Zeller. V dalším zápasu skupiny B Jižní Korea porazila Nový Zéland 2:0, Nizozemsko ve druhém poločasu nakonec vydřelo vítězství 3:2 nad Indií, vítězný gól vstřelilo těsně poté, co v krátkém časovém sledu promrhalo dvougólové vedení.

Výsledky 1. kola skupin

Skupina A:
Austrálie - JAR 6:0, Velká Británie - Argentina 4:1, Španělsko - Pákistán 1:1

Skupina B:
Německo - Belgie 2:1, Nový Zéland - Jižní Korea 0:2, Nizozemsko - Indie 3:2 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články