Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kolocová se Slukovou trápily obhájkyně, prohrály však 0:2

Londýn - Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou sehrály na olympijském písku v Londýně vyrovnaný souboj s nejlepším světovým párem posledních let - Kerri Walshovou s Misty Mayovou. Dvojnásobným olympijským vítězkám z USA mohly jako první v historii na olympijském písku sebrat set, když v druhé sadě vedly 18:15. Nakonec v ní však podlehly 19:21 a o postup si tak zahrají ve středu.

Kolocová se Slukovou potřebovaly hrát servis na hranici rizika, aby proti americkým hvězdám měly šanci. Jenže v první sadě ho až moc často kazily, trojnásobné mistryně světa Walshová s Mayovou jejich chyby trestaly a za 16 minut získaly první sadu 21:14.

"Riskovaly jsme, jenže nepadalo to tam, i když to bylo párkrát o kousíček v autu," mrzelo Slukovou. Byť se hrálo o půlnoci londýnského času, obě dvojice ze sebe vydaly maximum. Kolocová i Mayová se překonávaly v poli a na síti sváděly bitvy Sluková s Walshovou.

Druhý set se dlouho vyvíjel lépe pro české hráčky a za stavu 18:15 měly blízko k zápisu do historie. Tři míče české plážové volejbalistky dělily od toho, aby jako vůbec první na olympijském písku sebraly Američankám set. Ty si však bilanci pokazit nenechaly, vyhrály 21:19 a protáhly šňůru vítězných setů pod pěti kruhy na 32.

Po zlatém tažení v Aténách i Pekingu mají i v Londýně nakročeno k medaili, po dvou zápasech vedou skupinu C. "Ve druhém setu jsme je už dostaly od sítě, o to víc nás mrzí, že jsme nedotáhly stav 18:15. Takže je to pro nás velké zklamání, s našimi zkušenostmi bychom to měly dotáhnout. Nevím, jestli jsme to měly v hlavě, že bychom mohly být slavné. Ale nepovedlo se a historie se neptá, že to bylo blízko...," litovala promarněné šance Sluková.

S Kolocovou budou hrát o druhé, případně třetí postupové místo do play-off ve středu proti další legendě, australské šampionce z her v Sydney Natalii Cookové a Tamsin Hinchleyové. Ještě nikdy české hráčky neskončily zápas až po půlnoci, dnes si vyzkoušely, jaké to je. "Máme skoro dva volné dny, vezmeme si to pozitivní a Australanky chceme sesekat," dodala bojovně Sluková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články