Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky chtějí zvednout hlavy

Londýn - Po nepřesvědčivém výkonu a prohře s Čínou chtějí české basketbalistky v druhém vystoupení na olympijském turnaji v Londýně zlepšení. Od 12:15 je čeká již tradiční soupeř Turecko, kterého ve třech posledních měřeních sil porazily. V prvním vystoupení na turnaji zvítězily Turkyně nad Angolou 72:50. Přímý přenos utkání českých basketbalistek sledujte živě na našem webu od 12:15.

Česká obrana proti Číňankám
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Výběr trenéra Lubora Blažka nezahájil olympijský turnaj oslnivě. Proti Číně hráčky v sobotu hodně chybovaly a měly jen pár světlejších chvilek, během kterých se jim hra dařila.

Lubor Blažek: Je třeba tu porážku urovnat. Teď není třeba tým podusit, ale zvednout hlavy.

Turkyně jsou vicemistryně Evropy z loňského roku. To však ještě nemusí nic znamenat, neboť právě tohoto soupeře Češky letos v červnu v přípravném utkání porazily. Stalo se tak rozdílem rovných třiceti bodů 64:34. Češky dokonce dokázaly porazit Turecko i na evropském šampionátu v Polsku, kde uspěly poměrem 56:51. Trenér Blažek však důležitost a směrodatnost těchto utkání nechce přeceňovat. "Tady to ale určitě nebude stejné Turecko, tam se jim nic nedařilo," varoval.

Upozornil také na výbornou hru pivotek Yilmatzové a Holingsvorthové a kvalitní Albenovou na střední rozehrávce. "Zase nás čeká zkušený tým, ale to jsou tu všechny. Týmu jsou tu tak vyrovnané, že se dá všechno vyhrát, ale i prohrát," konstatoval Blažek.

Samotné české basketbalistky byly po utkání pochopitelně zklamané, neztrácí však naděje. Po zápase s Čínou hráčky absolvovaly rozbor porážky a soustředily se také na videorozbor příštích soupeřek. Na Turkyně mají vymyšlený taktický plán. "Jsou to vicemistryně Evropy, jsou sehrané a bude to těžký zápas," řekla Eva Vítečková. "Budeme se snažit hrát hlavně rychlý protiútok, nemusí se stíhat vracet, tohle by měl být klíč," dodala Kateřina Elhotová.

Ilona Burgrová: Musíme se podívat, co jsme udělaly špatně, abychom to viděly na vlastní oči, nejen podle pocitu na hřišti. A musíme jít dál.

Podobně jako před zápasem s Čínou tak Češky nejsou v duelu s Tureckem favoritkami ani outsiderkami. "Myslím, že máme na to je porazit, ale musíme hrát jako tým a dát do toho úplně všechno," burcovala Elhotová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články