Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Baumrtová: Zatím jsem nadšená. Cílem je semifinále

Londýn – Znakařka Simona Baumrtová je z atmosféry v olympijském Londýně nadšená. Premiéra ji čeká v neděli, vynechá kvůli tomu i páteční slavnostní zahájení. "Ovlivnilo by mi to výkon," řekla v rozhovoru pro Českou televizi. Z bazénu má dobrý pocit, a to hlavně proto, že si jej vyzkoušela už v březnu. "Nic se nezměnilo, kromě reklam. Hodně mi to pomůže," dodala.

Sport
zdroj: ČT4

Bronzová medailistka z letošního mistrovství Evropy má z dosavadní zkušenosti z olympijské vesnice dobrou náladu. "Na olympiádě jsem poprvé a zatím to nemohlo být lepší," uvedla. Největší radost jí zatím udělala jídelna. "Ale snažíme se držet zkrátka. Až skončí naše disciplíny, budou tam směřovat naše kroky," dodala Baumrtová s tím, že pořadatelé ji zatím ničím nezklamali. "Všechny problémy by se mohly projevit až se začátkem závodu, ale zatím je organizace na výborné úrovni."

Jediný zádrhel se projevil po příletu – Baumrtové se totiž ztratila zavazadla. Nervozita na ni ale nijak nedopadá, byť do závodu zbývá už jen několik desítek hodin. "Zítra to bude při zahájení horší. Doufám, že optimistická nálada vydrží co nejdéle." Ceremoniálu se ale nezúčastní. "Hodně jsem nad tím přemýšlela. Plavu až v neděli, ale jelikož mám problém se zády, tak na zahájení nepůjdu. Budu se koukat u televize," vysvětlila Baumrtová.

S bazénem je spokojená. Hlavním důvodem je, že se s ním seznámila na závodech už před několika měsíci. "Jediné, co se změnilo, byly billboardy s reklamami, jinak je vše, jak má být," řekla Baumrtová. Za takovou zkušenost je ráda. "Kdybychom tam byly poprvé, mohla by na nás nervozita hodně dopadnout a svazovat během závodu."

Podle některých hlasů ale na bazén není dobře vidět. "Nám jako plavcům to moc nevadí, ale divákům, kteří mají lístky až v horních řadách na tribuně, by to mohlo dělat problém. V poslední řadě totiž není vidět," sdělila Baumrtová. Bazén je totiž postaven ve formě vlny. "Tam, kde je vlna nejvýš, ji v nejvyšší řadě neuvidí."

Baumrtová bude podle svých slov spokojená se semifinále. "Budu ráda, když tu zaplavu své nejlepší osobní výkony, pak už se uvidí. Záleží, jak se na závod vyspíte a psychicky připravíte. Vše se rozhodne až v neděli či ve čtvrtek, kdy poplavu," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články