Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

MOV má tajný plán, jak zrychlit nástup výprav při zahájení

Londýn - Organizátoři olympijských her v Londýně mají plán, jak zrychlit nástup výprav 205 zemí při slavnostním zahájení v pátek večer. Prozradit ho však nechtějí, označují ho pouze za "tajné zařízení".

Londýnský olympijský stadion
zdroj: london2012.com

Organizátoři chtějí zrychlením nástupu ušetřit čas, aby se ceremoniál zbytečně neprotahoval. Zároveň chtějí zabránit tomu, čeho se obával například člen Mezinárodního olympijského výboru Dick Pound. Bývalý šéf Světové dopingové agentury se pořadatelů ptal, co chtějí udělat s hrozícím "bincem", kdy budou všichni sportovci při nástupu fotit a tweetovat.

Výkonný ředitel MOV Gilbert Felli uvedl, že svou roli v popohánění sportovců bude hrát rychlá hudba. "Pak na to máme ještě tajné zařízení. Uvidíte sami, je to tajemství, nemůžu vám to prozradit," řekl novinářům Felli.

Představitelé MOV budou dávat poslední pokyny ohledně slavnostního zahájení šéfům národních olympijských výborů ve čtvrtek. Tříhodinová ceremonie režírovaná slavným filmařem Dannym Boylem by měla na přání MOV skončit do půlnoci, aby se sportovci dostali v rozumný čas do postele a diváci mohli využít veřejnou dopravu.

Oscarový režisér Boyle už kvůli úspoře času z programu například vyškrtnul scénu s kaskadéry na kolech.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články