Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Koukal chce po nemoci pomoct i jiným lidem

Badmintonista Petr Koukal odlétá s velkou částí olympijské výpravy do Londýna armádním speciálem v úterý. Co přesně ho jako vlajkonoše české olympijské výpravy čeká, zatím netuší, ale dodává, že je to pro něj čest. "To zdůvodnění bylo, že někdy nesou vlajku medailoví olympionici z předchozích OH nebo ti, kteří mají velkou šanci na medaili. A letos je změna." Podle šéfa mise pro přípravu LOH Františka Dvořáka se tím má ukázat i jiný rozměr olympiády.

Badmintonista Petr Koukal
zdroj: ČT24

Petr Koukal vloni překonal rakovinu. "Říkal, že letos dali přednost mně, aby se ukázala i olympijská myšlenka a fakt, že to není jen o nejlepších výsledcích. U mě to bylo možná podpořené tím, že jsem prodělal těžkou nemoc. A má to možná i nějaký motivační význam."

Koukal přiznává, že počátky nemoci byly složité. "První dny byly těžké, člověk si říká, jestli tohle zvládne, jestli to není příliš velké sousto. Naštěstí díky sportovnímu duchu a zkušenostem, okolí, přátelům a rodině se mi podařilo přepnout na vlnu víry, že určitě bude všechno dobré, že je to jen otázka času."

Zájem médií po zveřejnění informace o rakovině Koukala a jeho tým zaskočil, přesto je rád, že mohl pomoct i jiným lidem. "Ať kluci jako já ví, že taková věc existuje a že je potřeba se hlídat. Pomohl jsem minimálně v několika případech. Dostal jsem mnoho e-mailů nebo děkovných dopisů," uzavřel Koukal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články