Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České olympijské legendy budou fandit v Londýně

Praha - Dvanáct českých vítězů z minulých olympijských her a dalších jedenáct medailistů ze soutěží pod pěti kruhy si na vlastní kůži vychutná atmosféru nadcházejících her v Londýně. Do města nad Temží se všichni podívají v rámci čtyřdenních zájezdů na pozvání Českého olympijského výboru (ČOV).

Václav Chalupa
zdroj: ČT24

Do Londýna mimo jiné přijedou úspěšné gymnastky - sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská a Věra Růžičková, která vybojovala zlato právě v Londýně před 64 lety. "Moc se na olympiádu a její atmosféru těším, bude to obrovský zážitek, protože to je po tak dlouhé době," řekla Růžičková na tiskové konferenci.

Z dalších olympijských vítězů do Londýna přijedou například bývalá atletka Miloslava Hübnerová-Rezková (skok do výšky/Mexiko 1968), veslaři Jan Jindra a Karel Mejta (Helsinky 1952), úspěšní fotbalisté Jindřich Svoboda a Jaroslav Netolička (Moskva 1980) či skokanka do vody Milena Duchková (Mexiko 1968). Chybět nebude ani střelec Jan Kůrka, olympijský vítěz z Mexika 1968, který se těší hned v prvním dnu her na obhajobu zlata Kateřiny Emmons. "Jsem šťastný, už jsem si totiž ani nemyslel, že budu moci jet, takže si toho moc cením," řekl Kůrka.

Mezi pozvanými jsou rovněž atleti Jarmila Kratochvílová, Šárka Kašpárková a Imrich Bugár nebo tenistka Helena Suková. "Těším se samozřejmě hlavně na atletiku. Viděla jsem dokument o stavbě stadionu a asi se z něj nehnu," řekla Kratochvílová.

Světová rekordmanka věří především Barboře Špotákové, veslař Václav Chalupa zase Mirce Knapkové a Ondřeji Synkovi. "Proslýchá se, že by těch medailí mělo být aspoň šest. Doufám, že jich šest bude a aspoň dvě od veslařů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články