Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pětibojař Polívka se podívá na olympiádu

Praha – Na poslední chvíli se do olympijské nominace dostal další český moderní pětibojař. Ondřej Polívka se na základě světového žebříčku vešel jako poslední do redukovaného pořadí třiceti šesti účastníků her a v Londýně doplní Davida Svobodu a svou přítelkyni Natálii Dianovou.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Samozřejmě jsem rád, že to dopadlo. Naše výpočty ze závodů a žebříčků už dříve ukazovaly, že bych se mezi 36 nominovaných mohl vejít, ale dokud to nebylo skutečně oficiální, nemohl jsem se startem v Londýně napevno počítat," uvedl Polívka.

Polívka se na hry kvalifikoval díky 18. místu na loňském mistrovství Evropy v britském Medway. Pomohlo mu, že před ním na ME skončili čtyři Rusové a čtyři Italové. A jelikož z každé země mohou na olympijských hrách startovat nejvýš dva závodníci, vešel se nakonec český reprezentant do redukovaného pořadí.

Z květnového mistrovství světa v Římě na olympijské hry postoupil Svoboda, jemuž zajistilo londýnský start deváté místo. Dianová rovněž postoupila přes redukovaný žebříček, olympijskou účast potvrdila 12. příčkou ve finále Světového poháru v Číně.

Polívka by do Londýna vyrazil i jen jako divák, pokud by se sám nekvalifikoval, aby byl nablízku své partnerce Dianové. "O to máme oba větší radost, že olympijské premiéry prožijeme spolu. Budeme se moct nejen povzbuzovat, ale i si pomoci," doplnil Polívka.

Závody v moderním pětiboji se konají na samém konci olympijských her. V sobotu 11. srpna se v britské metropoli představí muži, v neděli 12. srpna je na programu soutěž žen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články