Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sportem ku zdraví – výstava ukazuje dětem netušené

Londýn – Do startu olympiády v Londýně zbývá už jen několik týdnů. Domácí sportovci pilují formu a chtějí, aby si z nich vzali příklad i malí Angličané. Pomoci má interaktivní výstava, která zábavnou formou ukazuje blahodárný vliv sportu na lidské tělo.

Děti na předolympijské výstavě
zdroj: ČT24

"Dozvěděl jsem se, že když běhám nebo plavu, tak moje srdce bije jinak. Chci zjistit ještě víc," řekl jeden z mladých návštěvníků James Gibbs. Na to slouží nejrůznější přístroje; změří tlak krve, srdeční tep, nebo jaká je kapacita plic.

Patronem výstavy je bývalý veslař, držitel světového rekordu a pěti zlatých medailí z olympiády Steve Redgrave. "(Děti) se toho hodně naučí o svém těle, jak pracuje, jaký mají příjem kalorií a jaký výdej. (Výstava) využívá nadšení kolem olympiády, roku sportu, a převádí ho na vědu, o které se děti učí zábavným způsobem," uvedl Redgrave.

Jak je na tom tělo, mohou návštěvníci zjistit z komplexních výsledků na konci výstavy. Na základě hesla si je mohou stáhnout včetně videí i doma. Tuto možnost budou mít všechny britské děti. Výstava pořádaná nezávislou organizací Wellcome Trust, která se už 76 let stará o lidské zdraví a zájem společnosti o vědu, se totiž bude během léta stěhovat po celé zemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Británie: sportem ku zdraví

Británie se stejně jako jiné západní země pere s nárůstem obezity a s ní spojených nemocí. Nadváhu má čtvrtina dospělých, v roce 2030 to bude podle předpovědí každý druhý. Obézních nebo s nadváhou je i 16 % dětí. U nich ale zabrala snaha známého kuchaře Jamieho Olivera, který propaguje zdravou stravu ve školách. Chce zavést povinné hodiny vaření a dětem ukazuje, co s jejich těly dělá špatné jídlo.

Ostrou debatu nyní v Británii vyvolalo to, že jedním z hlavních sponzorů olympijských her je řetězec McDonald's a exkluzivním prodejcem nápojů je Coca-Cola.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články