Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Olympijská kampaň s Cleesem startuje

Praha - České fanoušky bude ode dneška zvát na olympijské hry v Londýně v televizní reklamě John Cleese, herec a člen legendární komediální skupiny Monty Python. Deset televizních spotů paroduje klasické britské zvyklosti a klišé.

John Cleese
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Spolupráci s Cleesem si pochvaloval režisér Tomáš Mašín, který točil spoty v pražských ateliérech na Strahově v druhé polovině srpna. "Je to absolutní profesionál, natáčení bylo hotové za jeden den po páté odpoledne," uvedl Mašín. "Chtěli jsme ho představit jako anglického gentlemana," doplnil režisér.

Cleese si podle něj upravil dialogy tak, aby mu seděly "do pusy". "Měl obavy, abychom neskončili pozdě večer, to je prý nastaven už na whisky," řekl s úsměvem Mašín. Herce nechali mluvit v angličtině. "Protože je skvělá. Ale dali jsme tam vždy jedno české slovo, aby bylo jasné, že se jedná o kampaň pouze pro Českou republiku," vysvětlil Mašín.

Je nám líto, video expirovalo.
Cleese si zahrál v kampani ČOV

Spoty parodují například čaj o páté, zvednutý malíček při jeho pití, klobouky na dostizích, tradiční britskou červenou telefonní budku, sychravé počasí či vánoční večeři, při které Cleese dává tip na dárek - olympijskou vstupenku. "Těch už ale moc není, i když ještě budeme vyměňovat a jsou nějaké se zájezdy v kancelářích," podotkl předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.



Celá kampaň, jež zve v rámci projektu Žijeme Londýnem na olympiádu, nestála ČOV víc než podobné propagační akce v minulých letech. "To byla podmínka," řekl mluvčí ČOV Alexandr Kliment. Ve hře kromě Cleese byl také další populární britský herec Rowan Atkinson, představitel Mr. Beana. "Ale řekl s díky ne," dodal Kliment.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články