Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

BLOG: Fasel, takový, jaký je – žába na prameni světového hokeje

Kdyby se někomu zdálo, že René Fasel je obyčejný obchodník, který se nějakým nedopatřením dostal ze své zubařské ordinace do vedení světového hokeje, tak se mu to nezdá. To je realita. Švýcar, jenž vládne IIHF už léta, má jediný manažerský, spíš hokynářský, zájem - aby byly peníze a aby hokejová federace měla co nejvíce účastnických zemí.

Dokonce to někdy vypadá, že mu je jedno, jestli úroveň hokeje v jednotlivých zemích roste, stejně jako jeho popularita. Hlavně že máme čárku, že? Podařilo se mu dokonce, právě díky podpoře malých hokejových zemí, ubrat sílu hokejovým velmocem a utvrdit tu svoji.

Teď se Fasel ukázal v tom správném světle. Ruské agentuře TASS řekl, že mu dělá víc starostí koronavirus a fakt, zda se příští šampionát bude moci konat s diváky, než to, jestli bude v Bělorusku, kde diktátor Lukašenko po pravděpodobně zmanipulovaných volbách nechá policii mlátit a zatýkat demonstranty.

Politiku bych do sportu netahal, ale přehlížet to, co se právě kolem nás děje, nelze. Mnoha lidem to připadá jako hrát golfový turnaj na skládce. Jenže... "Šampionát v Bělorusku měl před šesti lety velký úspěch, vidělo ho tam na stadionech přes 600 tisíc lidí. Organizace byla skvělá. Nemáme důvod k tomuto tématu dělat politická prohlášení. Náš postoj je jasný, jsme připraveni jet do Běloruska," řekl Fasel k zemi, kde už bylo pozatýkáno za účast na demonstracích téměř sedm tisíc lidí a nejméně dva zemřeli.

Dokonce i náš premiér Andrej Babiš, který je také velkým vyznavačem kupeckých počtů a přístupů, se postavil proti Lukašenkovi a žádá rychlé řešení, protože tohle už je i podle něho moc.

A lotyšský premiér Krišjánis Kariňš prohlásil, že si společné pořádání šampionátu v příštím roce za současné situace společně s Běloruskem nedokáže představit.

Jenže Faselova představivost je asi daleko větší, a tak se žába na prameni světového hokeje zvolna mění v ropuchu... Jak dlouho ještě?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články