Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finská mise. Moravčík se Smejkalem míří do Tampere za Hrachovinou

Dva Češi míří do Finska. Obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal budou hrát v příští sezoně za Tapparu Tampere. Dvojice českých reprezentantů tak doplní brankáře Dominika Hrachovinu, jehož návrat finský klub potvrdil již v minulých dnech. Moravčík i Smejkal podepsali roční smlouvy. Vítkovice posílí slovenský reprezentační obránce Patrik Koch. Třiadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa hrál naposledy za Košice.

Michal Moravčík
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Chtěl jsem se zase o krok posunout a finská liga je podle mě nejlepší volbou. Měl jsem víc nabídek, ale Tappara je top klub, jsem rád, že jsme se rychle domluvili," uvedl nadějný Smejkal.

Třiadvacetiletý útočník působil v zámoří, v letech 2014 až 2016 hrál v juniorské WHL. Následně se vrátil do Evropy, krátce hrál za Záhřeb v KHL a poté přestoupil do Sparty. Loni v listopadu poprvé nastoupil za seniorskou reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Obránce Moravčík i útočník Smejkal podepsali smlouvu s Tapparou

Ambice má stále nejvyšší a jednou by se chtěl podívat do NHL. "Je to můj velký sen. Chci se co nejvíc zdokonalit, Finsko je v tomhle směru pro mě ideální. Měl jsem i nabídky z Ruska, které byly finančně zajímavější, ale vybral jsem si tuhle cestu – sen o NHL je silnější než peníze," osvětlil Smejkal.

Společně s Hrachovinou, Moravčíkem a Smejkalem figuruje na soupisce Tappary i šestnáctiletý obránce Tomáš Hamara. V minulé sezoně oblékal dres finského klubu rovněž bek Adam Polášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články