Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Tlustý po konci v New Jersey bude hrát za Kärpät Oulu

Oulu (Finsko) - Útočník Jiří Tlustý, který nezískal nové angažmá v NHL, bude působit ve Finsku v dresu Kärpätu Oulu. Osmadvacetiletý kladenský odchovanec strávil minulou sezonu v New Jersey. Poté zůstal v NHL jako nechráněný volný hráč bez smlouvy a rozhodl se po deseti letech strávených v zámoří pro návrat do Evropy.

Jiří Tlustý
zdroj: Reuters/USA Today Sports

"Prokázal své kvality na nejvyšší úrovni a věříme, že bude střelcem, kterého potřebujeme," řekl sportovní manažer Kärpätu Harri Aho. Tlustý se v Oulu dohodl na kontraktu do konce sezony.

Tlustý měl v září usilovat o další smlouvu v NHL na zkoušce v přípravném kempu Colorada poté, co mu skončil roční kontrakt s New Jersey na 800 tisíc dolarů. Před startem kempu ale neprošel lékařskými testy a do tréninku s Avalanche se nezařadil.

V minulé sezoně Tlustý sehrál jen 30 utkání a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. V lednu se podrobil operaci přetržených vazů v zápěstí a sezona pro něj skončila.

V roce 2006 jej draftovalo v prvním kole jako třináctého v pořadí Toronto a v NHL hrál vedle Maple Leafs a Devils také za Carolinu a Winnipeg. Na kontě má celkem 446 zápasů ve slavné lize a 177 bodů za 89 branek a 88 asistencí. V play-off sehrál čtyři utkání a nebodoval.

V Evropě od svého odchodu z Kladna hned po draftu do juniorské OHL působil jen krátce v ročníku 2012/13 při výluce v NHL. Tehdy si v dresu kladenských Rytířů v extralize ve formaci s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem připsal ve 24 duelech 23 bodů a 12 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články