Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Spartu čeká odveta proti Oulu, Liberec vyzve Färjestad

Helsinky - Hokejisté Sparty se v prvním kole play-off Ligy mistrů utkají s finským týmem Kärpät Oulu, který Pražany před rokem vyřadil v osmifinále soutěže a následně prošel až do finále. Úřadující extraligový mistr z Liberce se utká se švédským Färjestadem, Vítkovice narazí na slovenského mistra z Nitry a Plzeň čeká konfrontace se švýcarským Luganem.

Sport
zdroj: ČT4

První zápasy se budou hrát 4. října, odvety o týden později. Všechny české týmy začnou vyřazovací část Ligy mistrů doma. S ohledem na programy v multifunkčních arénách však může podle vedení soutěže dojít ke změnám, program by měl být potvrzen ve středu.

"Kärpät je jedním z nejsilnějších soupeřů, které jsme mohli hned v prvním kole dostat. Ale ono si těžko vyberete, jakýkoliv švédský, finský nebo švýcarský tým je zárukou velké kvality," uvedl útočník Lukáš Pech, který si dobře pamatuje loňské souboje.

Sparta tehdy nejprve doma vyhrála 4:2, v Oulu poté slibnou výchozí pozici neudržela a prohrála 1:4. "Ověřili jsme si, že se s nimi dá hrát. Loni byla velká škoda, že jsme nezvládli závěr odvety ve Finsku, protože jsme mohli postoupit. Věřím, že i letos doma před našimi fanoušky uspějeme a vytvoříme si dobrou výchozí pozici pro odvetu," dodal Pech.

Souboj Liberce a Färjestadu, na jehož soupisce je i reprezentační útočník Milan Gulaš, bude výjimečný pro obránce Bílých Tygrů Martina Ševce, který ve švédském klubu působil téměř čtyři sezony a získal s ním tři tituly. Letos s Färjestadem hrála v základní skupině Sparta, která doma prohrála a na severu Evropy vyhrála v prodloužení.

Papírově nejpřijatelnějšího soupeře dostaly Vítkovice, které nemusí absolvovat ani náročnou cestu. Do Nitry, která v základní skupině dokázala dvakrát porazit Plzeň, mohou dojet za tři hodiny autobusem. "Čeká nás velice kvalitní soupeř, ale teď Nitru moc neřešíme. Soustředíme se na svoji hru a čas Nitry teprve přijde," řekl asistent trenéra Pavel Trnka.

Využívat leteckou dopravu nebudou muset zřejmě při cestě do Švýcarska ani Západočeši. Lugano, které má v kádru vedle švýcarských reprezentantů tradičně i hráče ze zámoří, spoléhá i na posily ze Švédska v čele s reprezentačním útočníkem Linusem Klasenem.

"Chtěl jsem soupeře ze Švýcarska, abychom nemuseli letět, což se povedlo. Švýcaři se v posledních letech hodně zvedli v mezinárodním hokeji na reprezentační úrovni a podobné to bude i u klubů," uvedl útočník Dominik Kubalík.

Čeští zástupci v play-off byli před losováním zařazeni do druhého koše, neboť postoupili z druhých míst v základních skupinách. Dopředu tak bylo jasné, že první utkání budou hrát doma a odvetu na kluzišti soupeře. Na základě reglementu soutěže nesměli být nalosováni proti mužstvům, se kterými se již utkali.

Los 1. kola play-off hokejové Ligy mistrů:

Bílí Tygři Liberec - Färjestad BK, Wolfsburg Grizzlys - Curych Lions, IFK Helsinky - TPS Turku, Red Bull Salcburk - SC Bern, HC Vítkovice - HK Nitra, Škoda Plzeň - HC Lugano, HC Davos - Linköping, JYP Jyväskylä - Skelleftea AIK, KalPa Kuopio - Djurgaarden IF, Tappara Tampere - SaiPa Lappeenranta, Eisbären Berlín - EV Zug, Lukko Rauma - HV 71 Jönköping, HC Košice - HC Fribourg-Gottéron, Red Bull Mnichov - Växjö Lakers, Junosť Minsk - HC Frölunda, Sparta Praha - Kärpät Oulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články