Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Znojmo myslí v EBEL lize na titul, přiznává před finále kouč

Znojmo - Až dosud nedokázali hokejisté Znojma v mezinárodní lize EBEL vyhrát žádnou sérii play-off, letos však v soutěži září, postoupili až do finále a stále útočí na celkový triumf. V páté sezoně po odchodu z českých soutěží se tak postarali o největší úspěch v historii klubu.

Fanoušci hokejového Znojma
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Dosavadním maximem Znojma byla semifinálová účast v extralize v roce 2006 a po porážce se Spartou třetí místo v konečném pořadí. "Z postupu do finále máme obrovskou radost, je to velký úspěch. Chceme ale jít dál a hrát o tu nejvyšší metu," řekl trenér Jiří Režnar po čtvrteční výhře v Linci, která Znojmu zajistila postup do finále proti Salcburku.

"Odehráli jsme výborné utkání. Hráli jsme disciplinovaně. Sice jsme udělali pár chybiček, ale to tak v hokeji chodí," pochvaloval si šestapadesátiletý kouč.  

Znojmo působí v EBEL lize od sezony 2011/12 a vždy postoupilo do čtvrtfinále. Pak ale v play-off dokázalo vyhrát maximálně jedno utkání. Stejně jako proti Linci před dvěma lety, v sezoně, kdy tým poprvé vedl Režnar.  

"Nyní ale máme odolnější hráče než tehdy. V obraně jsou hokejisté, kteří jsou schopni zabrzdit a porvat se. Linec moc dobře věděl, že tou cestou jako před dvěma lety může těžko uspět. Mohli uspět jen hokejově. Mají výborné hráče a hrál se hokej, stejně jako v sérii s Dornbirnem," vrátil se Režnar k loňské sérii, do které šlo Znojmo jako favorit, ale prohrálo 1:4 na zápasy.

Máme odolnější hráče než dříve, zní ze Znojma

Moravský klub působí v EBEL lize s menším rozpočtem než většina soupeřů, sportovní manažer Rostislav Dočekal však pro stávající ročník složil tým z odolnějších hráčů, kterým play-off svědčí. Vhodné hráče se Orli snažili angažovat i v průběhu sezony, až v lednu přišel například bývalý rakouský reprezentační obránce André Lakos. O měsíc později brankář Jan Lukáš.  

"Letos přišli opravdu kvalitní hráči, jako jsou Trivino, Yellow Horn, Lakos, gólman Lukáš... Máme vyrovnanou brankářskou dvojici, což v play-off nemá žádný jiný tým. V klidu jsme gólmany mohli střídat. Jeden druhému pomohl," ocenil Režnar spolupráci dvojice Lukáš - Patrik Nechvátal. 

Ve finále se Znojmo utká se Salcburkem, dlouhodobě nejlepším týmem soutěže. Série začne za týden v pátek na ledě soupeře. "Na finále ještě nemyslíme. Soustředili jsme se na semifinále, abychom o titul mohli vůbec hrát. Chtěli jsme v Linci zvítězit, aby si kluci odpočinuli a v pátek byli znovu svěží," řekl Režnar. Bez šance na úspěch Znojmo není, čtyři z šesti vzájemných zápasů v sezoně vyhrálo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články