Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Budoucnost Saláka je nejasná, v Novosibirsku nepodepsal smlouvu

Moskva – Budoucnost hokejového brankáře Alexandra Saláka je stále nejasná. Petrohrad sice vyměnil reprezentačního gólmana s Novosibirskem za Mikku Koskinena z Finska, Salák však podle ruských zpravodajských webů odmítl s dalším účastníkem Kontinentální ligy podepsat smlouvu.

O Salákově novém angažmá dopoledne informovala ruská média, odpoledne výměnu potvrdili zástupci Sibiru. Původně měl český brankář zamířit do Novosibirsku jako volný hráč, následně bylo oznámeno, že šlo o výměnu. Poté však ruské weby uvedly, že sedmadvacetiletý český reprezentant odmítl v novém působišti podepsat smlouvu a Sibir tak musí brankářskou jedničku hledat dál.

Koskinen, který se už připojil k Petrohradu, v Novosibirsku skončil z finančních důvodů. Klesající kurz rublu vůči euru totiž snížil jeho plat a Novosibirsk nesouhlasil s úpravou smlouvy. Sibir má navíc podle neoficiálních informací finanční problémy. Petrohradu Koskinen své služby údajně nabídl sám.

"Informace zevnitř klubu nebudeme zveřejňovat. Mohu pouze říct, že k výměně došlo na základě Koskinenovy iniciativy. Situace se dostala do bodu, kdy už nebylo možné, aby Mikka pokračoval v Sibiru," uvedl generální manažer Kirill Fastovskij. Zprávy o tom, že Koskinen odmítl dále v Novosibirsku chytat, nechtěl komentovat.

Salák chytal v Petrohradu od loňského roku a na konci této sezony mu měla vypršet dvouletá smlouva. V závěru listopadu jej ale klub vyřadil z kádru, což však doposud oficiálně nepotvrdil. Fastovskij nicméně odpoledne uvedl, že český brankář je za Koskinena nejlepší možnou náhradou.

V sezoně odchytal strakonický rodák za Petrohrad 19 zápasů, připsal si 14 výher a měl úspěšnost zásahů 91,4 procenta. Za Petrohrad odehrál Salák celkem 63 utkání. V Novosibirsku, který je aktuálně pátý ve východní konferenci KHL, měl vytvořit dvojici s Nikitou Bespalovem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články