Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Faksa ani Červenka proti Spojeným státům nenastoupí

Toronto - Radek Faksa, který v prvním utkání proti Kanadě odstoupil po srážce s Ryanem Getzlafem, nenastoupí do zápasu proti Spojeným státům. Mladý útočník podle mluvčího Českého svazu ledního hokeje Zdeňka Zikmunda úspěšně prošel zdravotními testy, ale podle lékařů NHL neproběhla dostatečně dlouhá doba na úplnou rekonvalescenci po otřesu a nedostal tak povolení ke startu. Hrát nebude ani Roman Červenka kvůli přetrvávajícím problémům se zády.

"Testy sice prošel, ale podle lékařů proběhla od zranění příliš krátká doba," uvedl tiskový mluvčí českého týmu Zdeněk Zikmund. Faksa byl po zákroku z 18. minuty otřesený a vynechal pondělní duel s Výběrem Evropy, protože lékaři mu start nepovolili. V úterý už naplno trénoval, přesto už se na turnaji nepředstaví.

Čeští hokejisté, kteří jsou už bez šance na postup do semifinále, nastoupí k zápasu o konečné třetí místo v základní skupině A proti USA v noci na pátek ve 2:00 SELČ. Do sestavy by se mohl jako sedmý obránce poprvé zapojit Tomáš Kundrátek. Tým kouče Josefa Jandače má na kontě po duelech s Kanadou (0:6) a Výběrem Evropy (2:3 v prodloužení) bod. Američané ještě nezískali žádný.

Co čekat od utkání ČR - USA? Nejen tomuto tématu se věnoval Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články