Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Máme hráče, kteří umí dávat góly. Musíme se zlepšit, tvrdí Voráček

Toronto - Výrazně zlepšit pohyb a hrát zodpovědně musí podle útočníka Jakuba Voráčka čeští hokejisté, pokud chtějí po úvodní vysoké porážce s Kanadou (0:6) pomýšlet na postup do semifinále Světového poháru v Torontu. Český výběr nedokázal proti Kanadě vstřelit ani jednu branku, to se podle Voráčka také musí změnit. Již v pondělí čeká českou reprezentaci klíčový souboj s Výběrem Evropy, který vyhrál nad Spojenými státy americkými 3:0.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Změníme toho hodně. Musíme bruslit celých šedesát minut. Viděl jsem polovinu zápasu Evropy s Amerikou a neřekl bych, že je k ničemu nepustili, ale byla tam vidět velká zkušenost. Ten tým má velikou sílu a my s ním musíme hrát zodpovědně," řekl Voráček.

Podle ofenzivního lídra Philadelphie si reprezentace musí příčiny debaklu z úvodního utkání dobře rozebrat na videu a poučit se. Věří, že ve druhém zápase se mužstvo předvede v jiném světle a dokáže se i prosadit. "Máme hráče, kteří góly dávat umí, musíme se do dalšího zápasu zlepšit," podotkl Voráček.

Sedmadvacetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 věří, že je ještě čas na reparát. "My jsme šli do toho turnaje s tím, že ve skupině musíme vyhrát dva zápasy. Ty dva zápasy máme pořád ještě před sebou. Prohráli jsme, nedá se nic dělat, ten výkon nebyl takový, jaký bychom si asi přáli. Ale byl to teprve první zápas," uvedl s vírou, že proti Výběru Evropy a Spojeným státům americkým ještě národní tým může vybojovat play-off.

Do utkání s Kanadou vstoupili čeští hokejisté dobře a vytvářeli si šance, ale v deváté minutě poprvé inkasovali a zápas zcela ovládli domácí. Kanada podle Voráčka vyhrála vysoko naprosto zaslouženě, výsledek za příliš krutý nepovažoval. "Kdybychom prohráli 0:6 po tom, jak jsme hráli prvních deset minut, tak se můžeme bavit trošku jinak," prohlásil Voráček.

"Je škoda, že jsme na začátku nedali gól. Měli jsme tam pět na tři i čtyři na tři, bylo tam pár dobrých šancí. Jak jsme dostali druhý gól, tak jsme úplně přestali hrát. Začali jsme stát, odhazovat od sebe puky a vůbec jsme si nepomáhali. Když se to stane proti Kanadě, tak tě rozjezdí," uvedl Voráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Česko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články