Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Obránce Michálek: Lidé v Pittsburghu sport milují

Pittsburgh - Do dobře známého prostředí zavítal obránce Zbyněk Michálek na finální přípravu české reprezentace před Světovým pohárem. V Pittsburghu působil v letech 2010 až 2012 a je jediným hráčem v týmu Josefa Jandače, který oblékal dres Penguins. "Jsou to pěkné vzpomínky. Je to sportovní město, lidi tady sport podporují a mají ho rádi. Každý zápas bylo vyprodáno, lidi nás poznávali skoro každý den. Byla to velká změna oproti tomu, co bylo v Arizoně," řekl Michálek.

Zbyněk Michálek v dresu Arizony
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

"Ještě jsem neviděl město, kde tolik lidí chodí po městě v dresech. Když ne Penguins, tak Steelers nebo Pirates," poukázal Michálek na zájem i o americký fotbal a baseball. "Na každém rohu se tady o tom každý baví a člověk se tomu nevyhne. Lidi tady sport milujou, to město je tím známé. Postavilo krásný stadion, možná jeden z nejlepších v celé lize."

Lituje, že při jeho angažmá Pittsburgh nenaplnil očekávání a v obou sezonách vypadl v prvním kole play-off. "Šel jsem do týmu, který má šanci na Stanley Cup. Ambice byly hodně vysoké a tým byl kvalitní. Byl to velký neúspěch," uvedl Michálek.

zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Nevšedním zážitkem byl pro něj zápas pod širým nebem Winter Classic první lednový den roku 2011. Na Heinz Field pro americký fotbal tehdy Penguins zdolali před 68 111 diváky Washington 3:1. "Byla velká rivalita Ovečkin–Crosby, byl to parádní zážitek. Akorát si pamatuju, že tenkrát nebylo nic moc počasí. Hráli jsme a pršelo, bylo hodně teplo, led byl hodně nekvalitní. To byla jediná negativní zkušenost, jinak to bylo všechno kolem perfektně zvládnuté," vzpomínal Michálek, který byl v červnu 2012 vyměněn zpět do Arizony (bývalého Phoenixu).

"Šel jsem sem s tím, že chci vyhrát Stanley Cup a bohužel to nevyšlo. Pak přišly nějaké změny a musel jsem to přijmout, ať se mi to líbilo, nebo ne. Byla to parádní zkušenost do života i do hokeje. Já bych neměnil, jsem rád, že jsem si tady zahrál. Lituju, že jsem Stanley Cup nevyhrál a nedostal se někam dál, ale to je hokej," dodal Michálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Palát: Volný den přijde vhod
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články