Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bratři Zohornové opět spolu. K reprezentaci se připojí Tomáš, z nominace vypadl Filippi

Po jednoturnajové pauze se opět představí v národním týmu trojice bratří Zohornů. Hynka s Radimem doplní nyní uzdravený Tomáš, který rozšířil kádr českých hokejistů před blížícími se Švédskými hrami. Z něj vypadl forvard Magnitogorsku Tomáš Filippi. Dále však tým Miloše Říhy doplní trio útočníků Roman Horák z Växjö, David Šťastný z Mladé Boleslavi a debutant Jan Dufek ze Zlína.

Bratři Zohornové v národním dresu
zdroj: Český hokej autor: Karel Švec

Sedmadvacetiletý Filippi hrál na minulých dvou turnajích v listopadu na Karjale a v prosinci na Channel One Cupu, po kterém odešel z Liberce do KHL. V šesti reprezentačních zápasech v této sezoně si připsal dvě branky a jednu asistenci.

Horák a Tomáš Zohorna už v této sezoně reprezentovali. Horák na Channel One Cupu a nejstarší z bratrů Zohornových, který se v týmu opět potká se sourozenci Hynkem a Radimem, byli na Karjale. Šťastný naposledy hrál na konci dubna 2018, následně byl s týmem pod koučem Josefem Jandačem na mistrovství světa v Dánsku, kde se na soupisku nedostal. Ve stejném roce ještě v srpnu absolvoval už pod Říhou soustředění v Přerově.

Dvaadvacetiletý Dufek je druhým nováčkem v kádru po dalším útočníkovi Jakubu Flekovi z Karlových Varů. Dufek už se připravoval s reprezentací loni dva týdny na přelomu března a dubna na startu soustředění před světovým šampionátem v Bratislavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté se sešli před EHT bez šestice hráčů

V extralize si v této sezoně připsal ve 37 zápasech 23 bodů za 12 branek a 11 asistencí. V nejvyšší soutěži má bývalý hráč Litvínova odehráno 64 utkání s bilancí 28 bodů za 13 tref a 15 asistencí.

Český tým se sejde dnes odpoledne v pražském Edenu. Do třetího turnaje Euro Hockey Tour vstoupí ve čtvrtek proti domácímu Švédsku. V sobotu nastoupí proti Finsku a v neděli se utká s Ruskem. Po dvou turnajích vedou čeští hokejisté tabulku s 11 body o skóre před Finskem a se čtyřbodovým náskokem před Švédskem a Ruskem.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry ve Stockholmu (6.-9. února):

Brankáři: Dominik Furch (Örebro/Švéd.; 27 zápasů), Roman Will (Rögle/Švéd.; 4),

obránci: Lukáš Klok (18 zápasů/1 branka), David Němeček (oba Lukko Rauma/Fin.; 4/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Litvínov; 35/1), David Musil (Třinec; 28/0), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 52/5), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu/Fin.; 96/3), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 42/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 35/1), Libor Šulák (KooKoo Kouvola/Fin.; 22/1),

útočníci: Michal Kovařčík (1/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 13/2), David Šťastný (11/2), Radim Zohorna (oba Mladá Boleslav; 12/0), Hynek Zohorna (32/4), Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk/KHL; 94/15), Jan Dufek (Zlín; 0/0), Jakub Flek (Karlovy Vary; 0/0), Radan Lenc (Liberec; 21/3), Michal Řepík (Sparta Praha; 80/27), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 70/18), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 41/8), Roman Horák (Växjö/Švéd; 61/10), Tomáš Hyka (Čeljabinsk/KHL; 23/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 129/31).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články