Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dvacítka se už chystá na domácí MS, Varaďovi pomáhá Pešán. Spolupráce bude fajn, říká hlavní kouč

Už více než šest měsíců před domácím mistrovstvím světa v Ostravě a Třinci startují přípravu, v níž se musí ukázat trenérům v dobrém světle. Čeští hokejisté do dvaceti let absolvují přípravný kemp v Jihlavě, který vede stejné trenérské složení, tedy Václav Varaďa s asistenty Patrikem Eliášem a Alešem Krátoškou.

Brankář hokejové dvacítky Lukáš Dostál na tréninkovém kempu v Jihlavě
zdroj: Český hokej autor: Karel Švec

Proč tak brzo? Už nyní má totiž kouč mistrovského Třince Varaďa, který teprve před měsícem a půl slavil titul, jednu z posledních šancí vidět mladíky ze zámoří.

"Většina hráčů je tady, přitom jim probíhají zkoušky ve škole, za chvíli jim už začnou přípravné minikempy v zámoří. Jsme rádi, že jsou tady, abychom mohli tyto dva ročníky skloubit a udělali si obrázek, jak na tom jsme," prohlásil Varaďa.

K dispozici po nadějném ročníku 1999, který však na minulém šampionátu opět vypadl ve čtvrtfinále s Američany (1:3), nastupují hráči ročníků 2000 a 2001. Na kemp dorazilo celkem 44 hokejistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvacítka má kemp v Jihlavě. Varaďa chce vidět mladíky ze zámoří

Realizační tým víceméně zůstává, dvacítka pouze nově využije služeb videokouče Dalibora Paila, kterého si Varaďa přivedl z Třince, a přibyl i psycholog Dušan Randák.

Nad vším bude dozorovat finálový soupeř Varadi z extraligy Filip Pešán. Bývalý kouč Liberce, a nyní jeho sportovní ředitel, je vedený jako generální manažer výběru do 20 let. "Myslím, že to bude fajn. Má teď nějakým způsobem na starosti svaz a věřím, že tomu má co dát. A také že bude fungovat naše spolupráce," řekl Varaďa.

Mezi brankáři je v Jihlavě stálice minulého mistrovství Dostál, který už podepsal nováčkovský kontrakt s Anaheimem a minulou sezonu dochytal ve finském Ilves Tampere. Předpokládané jedničce by měli krýt záda Radek Haas z Ässätu Pori nebo Daniel Dvořák z Hradce Králové.

"Jsou tady výborní gólmani. Jak Daniel Dvořák, Radek Haas, tak teď nově Lukáš Pařík (gólman osmnáctky na posledním MS – pozn. red.). Určitě to bude těžké. Sezona se bude nějak vyvíjet a doufám, že se mi budou vyhýbat zranění, ale je přede mnou ještě hodně práce. O místo se chci samozřejmě poprat," uvedl Dostál.

Na kempu z uvažovaných hráčů chybí snad jen účastníci závěrečných bojů v Memorial Cupu, jeho vítěz Jakub Lauko či Marcel Barinka a bek Martin Haš z Tappary Tampere.

Zdroj
ČT sport, hokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články